Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 97 Προβολές

«Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας – Ξεκινά ο προγραμματισμός των καλοκαιρινών παραστάσεων

Η Τρελή του Σαγιό

Η Τρελή του Σαγιό


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος παραστάσεων του θεατρικού σχήματος «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Το Άρμα με το έργο Jean Giraudoux «Η Τρελή του Σαγιό», σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου,  έδωσε 85 παραστάσεις, (335 συνολικά), σε όλες τις γειτονιές της Πάτρας, σε Σχολεία, Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, Ιδρύματα, Νοσοκομεία, Φυλακές.

Επίσης έδωσε παραστάσεις σε χωριά και γειτονικές πόλεις με σκοπό να φτάσει το θέατρο κοντά σε όλους, στις εργατογειτονιές και τη νεολαία, με ένα χαμηλό, συμβολικό εισιτήριο και πολλές φορές με ελεύθερη είσοδο ως μια προσφορά του Δήμου, μια εκστρατεία πολιτισμού που εκφράζει την πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

Σχολεία, Σύλλογοι και Ιδρύματα φιλοξένησαν το θέατρο και μετατράπηκαν οι αίθουσές τους, σε αμφιθέατρα. Οι πολίτες αγκάλιασαν το θέατρο και πολλές φορές οι αίθουσες ήταν κατάμεστες, επιβεβαιώνοντας ότι το θέατρο είναι ανάγκη για όλους.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία για τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών παραστάσεων στην Πάτρα και σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και στη διαδικασία για την καλύτερη οργάνωση του θεατρικού σχήματος για τη μελλοντική του λειτουργία. Οι καλοκαιρινές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου και  θα συνεχίσουν μέχρι 31 Ιουλίου 2018.

Οι φορείς που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο τηλέφωνο 2610 623730  για την πραγματοποίηση παραστάσεων στον χώρο τους.

Υπεύθυνος του Άρματος Θέσπιδος είναι ο κ. Πέτρος Βάης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2627 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top