Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 117 Προβολές

Αρουντάτι Ρόι – «Το Υπουργείο της Υπέρτατης Ευτυχίας»

to-ypourgeio-tis-ypertatis-eytyxias

Πώς αφηγείσαι μια κατακερματισμένη ιστορία;
Με το να γίνεσαι σταδιακά ο καθένας.
Όχι.
Με το να γίνεσαι σταδιακά το καθετί.

«Το Υπουργείο της Υπέρτατης Ευτυχίας» μας οδηγεί σ’ ένα εσωτερικό ταξίδι που διαρκεί πολλά χρόνια – από τις πολυπληθείς γειτονιές του παλιού Δελχί και τα λαμπερά πολυκαταστήματα της εκκολαπτόμενης νέας μητρόπολης μέχρι τα χιονισμένα βουνά και τις κοιλάδες του Κασμίρ και πέρα, όπου ο πόλεμος είναι ειρήνη και η ειρήνη πόλεμος, και πότε πότε «κηρύσσεται κανονικότητα».

Η Αντζούμ, που ήταν Αφτάμπ, ξετυλίγει ένα ξεφτισμένο περσικό χαλί σε μια πόλη νεκροταφείο που αποκαλεί σπίτι. Ένα μωρό εμφανίζεται ξαφνικά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε μια φάτνη από σκουπίδια στο πεζοδρόμιο. Ο αινιγματικός Τίλο είναι τόσο παρών όσο απούσα είναι αυτή από τις ζωές των τριών αντρών που την αγάπησαν.

«Το Υπουργείο της Υπέρτατης Ευτυχίας» είναι μια οδυνηρή ιστορία αγάπης και ταυτόχρονα μια αποφασιστική διαμαρτυρία, που γράφεται με ψιθύρους και κραυγές, με δάκρυα και μερικές φορές με γέλια. Οι ήρωές της είναι άνθρωποι που έχουν συντριβεί από τον κόσμο όπου ζουν και στη συνέχεια σώθηκαν από αγάπη και από ελπίδα. Για τον λόγο αυτό, όσο εύθραυστοι κι αν είναι, δεν παραδίδονται ποτέ. Αυτό το γοητευτικό, υπέροχο βιβλίο επινοεί εκ νέου τι μπορεί να κάνει και να είναι ένα μυθιστόρημα. Και σε κάθε σελίδα του αποδεικνύει το χάρισμα της αφήγησης που διαθέτει η Αρουντάτι Ρόι.

Η Αρουντάτι Ρόι είναι η συγγραφέας του μυθιστορήματος Ο θεός των μικρών πραγμάτων, που κέρδισε το βραβείο Booker το 1997 και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες. Από τότε έχει εκδώσει πέντε δοκίμια, συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων Η αξία της ζωής, Η άλγεβρα της αιώνιας δικαιοσύνης και Η σκοτεινή πλευρά της δημοκρατίας, που έχουν κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Ζει στο Δελχί.

«Το Υπουργείο της Υπέρτατης Ευτυχίας»


Εκδόσεις Ψυχογιός

Συγγραφέας: Αρουντάτι Ρόι
Μετάφραση: Αγγελίδου Μαρία
Ηλικία : 18+
Ημερομηνία έκδοσης: 22/03/2018
Σελίδες: 576
Διαστάσεις: 14 x 21 cm

Σχετικά Άρθρα
 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2628 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top