Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 134 Προβολές

Art in Progress «Άλλαξε την πόλη». Ένα από τα παλαιότερα αντλιοστάσια της Πάτρας μεταμορφώθηκε!

kle_3

kle_3


Το αντλιοστάσιο των Δεμενίκων στην Πάτρα κατασκευάστηκε στα πλαίσια του σχεδίου Μάρσαλ στην Ελλάδα  και λειτουργεί από το 1956. Έδωσε την δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής, μέσω της άντλησης νερού, να αναπτύξουν την γεωργία και να αντιμετωπίσουν την εκτεταμένη φτώχεια της εποχής (σύμφωνα με μαρτυρίες των περιοίκων).

Αυτή η ιστορική διαδρομή του ενεργού ακόμη αντλιοστασίου, συγκίνησε τους καλλιτέχνες KLE και DEMIAN αναλαμβάνοντας έτσι την μεταμόρφωσή του. Πραγματοποίησαν μία εικαστική παρέμβαση βασισμένη στην street art, εμπνεόμενοι από το στοιχείο του νερού και σε πρωτοβουλία της Art in Progress.

Το νερό ως πηγή ζωής και μνήμης μεταφέρεται από τον KLE στην σύγχρονη Ελλάδα και την τραγική κατάσταση των προσφύγων στην Μεσόγειο.

«Το έργο μου στο αντλιοστάσιο συνδιαλέγεται με το περιβάλλον και επικοινωνεί με τους κατοίκους της περιοχής» αναφέρει ο DEMIAN. «Είναι μια καλημέρα στην κοινότητα και ένα κάλεσμα στο βυθό μας χωρίς όμως να ξεχνάμε την επιστροφή».

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.


3


kle_1


kle_2


demian_1


demian_3Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2453 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top