Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 517 Προβολές

ArtWalk 3 – Ποιος σπουδαίος Έλληνας καλλιτέχνης θα «φανερωθεί» στην επόμενη τοιχογραφία;

political-stencil_4

political-stencil_3


Το 3ο Διεθνές Street Art Festival Patras | ArtWalk 3 μπορεί να βρίσκεται μια ανάσα πριν το τέλος, αλλά συνεχίζει να δίνει παλμό στην πόλη.

Το ArtWalk 3 υποδέχεται για τη δέκατη τοιχογραφία μια ξεχωριστή ομάδα καλλιτεχνών, τους  Political Stencil.

Όπως λένε οι ίδιοι οι Political Stencil, είναι ένα σύνολο ανθρώπων τυχαίας σύνθεσης, που προέκυψε από μια κοινή αναγκαιότητα. Κοινό στοιχείο όλων τους  είναι η τεχνική του stencil και το περιεχόμενο αυτής, το οποίο εμπεριέχει άμεσα ή έμμεσα πολιτικό μήνυμα και σχολιασμό. Τα μέλη των Political Stencil είναι απόφοιτοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και συναφών σχολών γραφιστικής.

Καθορίζονται ως υποκείμενα πέραν της ερμηνείας του νόμου και ορίζουν τη δράση τους έξω από τα πλαίσια της κυρίαρχης αισθητικής. Δίνουν χρώμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, σε ένα γκρίζο και ουδέτερο πολεοδομικό σύμπλεγμα, στοχεύοντας σε ένα πράγμα: να χτυπήσουν την ψυχή του θεατή στο κέντρο, με πρόθεση να προκαλέσουν τη στιγμιαία αφύπνιση του.

Η τοιχογραφία που θα φιλοτεχνήσουν στην Πάτρα δημιουργείτε με την «υιοθεσία» της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών και θα βρίσκεται στην οδό Δημ. Γούναρη 146 – 156.

Παρακολουθήστε το έργο των Political Stencil στη σελίδα τους: www.politicalstencil.com

Ακολουθήστε την Art in Progress και την εξέλιξη του 3ου Διεθνούς Street Art Festival Patras| ArtWalk 3: artinprogress.patras | StreetArtFestivalPatras


– 27 Ιουνίου 2018
Η 10η και προτελευταία τοιχογραφία του φετινού φεστιβάλ ολοκληρώθηκε και η μορφή του Θανάση Βέγγου φιγουράρει από χθες στο κέντρο της Πάτρας!

Το έργο, μια δημιουργία των Political Stencil έχει τίτλο “Πάλι στον πόλεμο Θανάση;”

36229390_2207184106178076_2004770320069689344_n

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2631 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top