Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 512 Προβολές

ArtWave Festival, 5 – 9 Ιουλίου στα Ιωάννινα

29389348_1020453988108941_3635629209780486144_n

29389348_1020453988108941_3635629209780486144_n


Κάπου ανάμεσα στην Άνοιξη που πάντα ονειρευόμαστε και στο Καλοκαίρι που θα έχει ήδη φτάσει, εκεί στο Ιωάννινα ArtWave Festival, μαζί με τον Γιάννη Αγγελάκα (Παρασκευή 6 Ιουλίου) θα ‘ναι εύκολο να μοιραστούμε τη φωνή του και να τραγουδήσουμε «Σιγά μη κλάψω. σιγά μη φοβηθώ». Να υμνήσουμε μαζί με τους Χαΐνηδες (Σάββατο 7 Ιουλίου) τον πιο ευγενή από τους θεούς των μαχών, τον έρωτα, χορεύοντας στο «κι αντέχει τόσα χρόνια αυτό το σ’ αγαπώ» και να ραπάρουμε μαζί μ έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ραψωδούς της Hip Hop σκηνής (12oς Πίθηκος – Κυριακή 8 Ιουλίου).

Το Art Wave Festival θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα από τις 5 έως τις 9 Ιουλίου. Πέντε ημέρες camping στο εσωτερικό του πάρκου Πυρσινέλλα γεμάτες από συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών και επιλεγμένων μουσικών σχημάτων.

Επιπλέον DJs Set, μαθήματα γιόγκα, σεμινάρια με θεματικές γύρω από την μουσική και τα εικαστικά, workshops και πολλές ακόμα δράσεις.

Στο κέντρο των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στον Εκθεσιακό χώρο των Αρχείων του Κράτους θα φιλοξενηθεί μεγάλη Έκθεση Εικαστικών με την συμμετοχή Καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένα κομμάτι της Έκθεσης θα φιλοξενήσει επιλεγμένα έργα φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας.

Επιπλέον στα πλαίσια των Εικαστικών δράσεων που θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια του Art Wave Festival, θα πραγματοποιηθεί στα Σπήλαια του Περάματος μια Έκθεση Video Art στην οποία θα συμμετάσχουν γνωστοί καλλιτέχνες από το εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ:
www.artwavefestival.com

31131512_1038183233002683_2183775335672184832_n


Open call for artists “Restless Waters”

Κατά τη διάρκεια του Ioannina Art Wave Festival σχεδιάζεται η έκθεση “restless waters” που θα πραγματοποιηθεί στο εμβληματικό κτίριο των Αρχείων του Κράτους.

Η ιστορία αναμειγνύεται με τα σύγχρονα ρεύματα ταράζοντας τα νερά. Καλούνται εικαστικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να παρουσιάσουν το έργο τους σε μια μεγάλη έκθεση που θα πλαισιώνει το ArtWave Festival Ioannina. Παράλληλα στα πάνελς συζητήσεων προσκαλούνται εικαστικοί και μουσικοί σε παρουσιάσεις με σκοπό την συνομιλία μεταξύ των καλλιτεχνών από διαφορετικούς χώρους έκφρασης και διαφορετικές χώρες.

Οι καλλιτέχνες πρέπει να στείλουν email με τον τίτλο “Open call for artists” στη διεύθυνση  artwavefestival.gr@gmail.com μέχρι τις 31/5/2018.

Στο mail θα πρέπει να περιέχεται
⦁    Σύντομο βιογραφικό και (αν υπάρχει) το site ή link που φαίνεται η δουλειά του καλλιτέχνη.
⦁    Τρεις (3) εικόνες έργων του καλλιτέχνη σε χαμηλή ανάλυση
⦁    Πρόταση ή εικόνα του έργου που πρόκειται να παρουσιαστεί στην Έκθεση συνοδευόμενο από τίτλο, διαστάσεις, χρονολογία και υλικά.
*  Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν αμέσως.

Η τελική εικόνα του έργου είναι αυτή που θα βοηθήσει στην επιλογή, την τελική κατανομή και επιμέλεια των έργων στο χώρο και στο σχεδιασμό του καταλόγου που συνοδεύει την έκθεση. Η μεταφορά του έργου προς και από τον Εκθεσιακό Χώρο είναι ευθύνη του καλλιτέχνη. Οι καλλιτέχνες που πρόκειται να παρουσιάσουν εγκαταστάσεις θα πρέπει να φροντίσουν εγκαίρως για τα υλικά και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν και θα αναλάβουν για το στήσιμό τους. Οι ημέρες και ώρες της προετοιμασίας θα ανακοινωθούν εγκαίρως από τη διοργάνωση.

Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν από την επιτροπή να συμμετάσχουν στην έκθεση, για τον σχεδιασμό και εκτύπωση του καταλόγου, θα πρέπει να στείλουν:
Α. Φωτογραφία του έργου  που θα προβληθεί στον κατάλογο σε υψηλή ανάλυση.
Β. Την τιμή πώλησης του Έργου  (Η πώληση του έργου αφορά αποκλειστικά τον καλλιτέχνη και η Διοργάνωση δεν έχει κανένα οικονομικό δικαίωμα σε σχέση με αυτή.)
Γ. Βιογραφικό

​Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν θα έχουν το δικαίωμα:
– Συμμετοχής στην Έκθεση  “Restless Waters”.
– Eλεύθερης διαμονή στο camping για όλες τις μέρες του Φεστιβάλ.
– Ελεύθερης εισόδου σε όλες τις συναυλίες του 5νθήμερου.
– 50% έκπτωσης στο κόστος των σεμιναρίων  που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ.
– Προβολής του έργου τους στον Κατάλογο της Έκθεσης.
– Δωρεάν Κατάλογο της Έκθεσης και το δικαίωμα αγοράς επιπλέον καταλόγων σε τιμή κόστους.
– Eλεύθερη εισόδου στα Σπήλαια Περάματος,  Μουσείο Αργυροτεχνίας, Βυζαντινό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

​Την έκθεση επιμελείται ο Γιώργος Γεωργακόπουλος σε συνεργασία με τη διοργάνωση του ΑrtWave Festival.

Open Call for Musicians

​Ο πιο σημαντικός στόχος κάθε μεγάλου Φεστιβάλ πρέπει να είναι η ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων και η προβολή της δουλειάς τους μέσα από μια διοργάνωση που τους δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους σε ιδανικές συνθήκες και σε ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Μετά από το αίτημα πολλών group να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ οι διοργανωτές αποφάσισαν να διευρύνουν τον αριθμό των συμμετοχών. Γι αυτό λοιπόν, αν είσαι μουσικός ή μουσικό συγκρότημα και ενδιαφέρεσαι να εμφανιστείς ζωντανά στο ArtWave Festival επικοινώνησε με ένα e mail στο artwavefestival.gr@gmail.com βάζοντας σαν τίτλο “Open call for Musicians”.

Στο e mail πρέπει να αναγράφεται:
– Το όνομα του Καλλιτέχνη ή του Συγκροτήματος.
– Η πόλη που δραστηριοποιείστε.
– Το μουσικό είδος.
– Αν το play list σας αποτελείται από διασκευές ή προσωπική σας συνθέσεις.
– Κάποιο/α link της δουλειά σας (κατά προτίμηση από  live εμφανίσεις σας).
– Μια ή δύο φωτογραφίες.
– Τηλ. επικοινωνίας.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3207 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top