Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 376 Προβολές

B-e School. Ένα θερινό πολυσυλλεκτικό «σχολείο»

boy-1690454_1280

boy-1690454_1280


Το Θερινό πολυσυλλεκτικό «σχολείο» B-e School είναι μια απόπειρα να αυτοοργανωθεί και να λειτουργήσει ένα πολυσυλλεκτικό μαθησιακό περιβάλλον που συγκεντρώνει πολλά και διαφορετικά στοιχεία, με στόχο την εφαρμογή μαθητοκεντρικών μοντελων σε ένα πλαίσιο συνεργατικό και αμοιβαίας δημιουργικής δράσης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια δράση ευέλικτης μάθησης, και αποσχολειοποίησης (deschooling).

Το B-e School συνδυάζει παιδαγωγικές πρακτικές, μεθόδους και υλικό από τα σχολεία του δάσους, Μοντεσσόρι, Ρετζιο Εμίλια, Φρενέ, Ντεκρολί, Στάϊνερ και Sudbury. Μαθαίνουμε ερευνώντας την ίδια τη διαδικασία της μάθησης με μια αειφορική διάθεση με επίκεντρο την ελεύθερη έκφραση που συνδιαμορφώνεται μεσω της ανοιχτής αλληλεπίδρασης μεταξύ των διαφορετικών στοιχείων και προσώπων που απαρτίζουν αυτό το ιδιαίτερο μαθησιακό περιβάλλον.

Η τέχνη και η φύση αποτελούν τον καμβά πάνω στον οποίο θα επιλέξουμε να υλοποιήσουμε τις σχέσεις που θα δημιουργηθούν μέσα από αυτήν τη δυναμική διεργασία.

Παιδιά από 4-14 ετών είναι οι προσκεκλημένοι και παράλληλα γονείς και παιδαγωγοί με κάποια εμπειρία στις εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης μπορούν να συνδράμουν επικουρικά.

person-819648_1280Κινηματογράφος, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, μουσική, χορός, επιτραπέζια παιχνίδια, πολυγλωσσία, περμακουλτούρα, δραστηριότητες στη φύση σε ένα χορό δημιουργικής συναναστροφής μεταξύ τους μέσω της ελεύθερης και ισότιμης συμμετοχής των παιδιών και των ενηλίκων. Αναζητώντας τις διόδους επικοινωνίας με το παιδί που διατηρούμε μέσα μας, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των σημερινών παιδιών παρέχοντας ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για την ισόρροπη ανάπτυξη και εξελιξή μας.

Ένα παράδειγμα δραστηριότητας που προωθεί το B-e School Project είναι και το ακόλουθο: Παιδιά διδάσκουν παιδιά! Το κάθε παιδί/δάσκαλος επιλέγει ένα θέμα που του αρέσει και το μελετά, βρίσκει υλικό, παιχνίδια, τρόπους και το διδάσκει στους φίλους του!

Το Θερινό πολυσυλλεκτικό «σχολείο» B-e School ξεκινάει στις 22 Ιουνίου στο χώρο του Porto Grana Hub, στην Πλύτρα του δήμου Μονεμβασίας και θα διαρκέσει έως τις 6 Ιουλίου.

Την ημέρα που θα καθοριστεί από κοινού, μετά από ενδοεπικοινωνία των ενδιαφερόμενων, θα γίνει μια συνάντηση όπου θα γίνει μια εισαγωγική παρουσίαση για το όλο εγχείρημα, ώστε να συνδιαμορφωθούν κάποιες σταθερές αναφορές που θα βοηθήσουν να επιτευχθούν οι στόχοι του B-e School.

Το πρόγραμμα μπορεί να παραταθεί και μέχρι τον Αύγουστο, σύμφωνα με το ενδιαφέρον που θα προκύψει, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να συζευχθεί με το Worldschoolers Summer Camp (από 1-9 Ιουλίου).

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να συμπληρώστε την σχετική αίτηση εδώ.
Στοιχεία επικοινωνίας 6980 358038 (Ευάγγελος Βλαχάκης)
ή στο email: biomonoia@gmail.com

Για όλους τους συμμετέχοντες εκτός Λακωνίας, υπάρχει δυνατότητα για εύρεση καταλύματος σε πολύ οικονομική τιμή και επίσης η δυνατότητα κατασκήνωσης. Συμπληρώστε το σχετικό πεδίο στην αίτηση για να σας δοθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2458 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top