Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 102 Προβολές

“Border Souls” – Ελληνική πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας

border soul

border soul


Μετά την επιτυχημένη παγκόσμια πρεμιέρα του “Border Souls – Ψυχές των Συνόρων”, στο New York City Greek Film Festival, η ταινία συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 11ου  Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας που διοργανώνεται στην πόλη της Χαλκίδας από 21 ως 26 Νοεμβρίου 2017.

Η προβολή θα γίνει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου ώρα 20:40 στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Περ. Εν. Εύβοιας.

Το “Border Souls” -η νέα ταινία του Τάκη Μπαρδάκου- είναι ένα φιλμ για τα δεινά των προσφύγων, μέσα από κινηματογραφικές εικόνες  στον παρατεταμένο και άσκοπο εγκλωβισμό ψυχών σε καταυλισμούς κατά μήκος των ελληνικών συνόρων, που χαρακτηρίστηκαν «η ντροπή της Ευρώπης»

Από τις χώρες του πολέμου και της καταστροφής, σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαβάσεις και στο ταξίδι των προσφύγων προς το βορά με ένα πράγμα στο μυαλό τους: να περάσουν τα σύνορα. Αλλά όταν η Ευρώπη κλείνει τα σύνορά της προς την Ελλάδα, εγκλωβίζοντας και εμποδίζοντας τη σωτηρία τους, οι πρόσφυγες γίνονται αόρατοι προς τον έξω κόσμο. Γίνονται οι ψυχές των συνόρων.

Το ντοκιμαντέρ φωτίζει την ικανότητα μιας ισοπεδωμένης από την κρίση κοινωνίας, να αλλάξει τον κόσμο με λιγότερα λόγια και περισσότερη δράση.

Ανεξάρτητα από την οικονομική κατάρρευση της χώρας, ένα μοναστήρι και τα γύρω χωριά ενώνουν με την αγάπη τους, χριστιανούς και μουσουλμάνους προσφέροντάς τροφή, αγάπη, ελπίδα και χαμόγελο στα προσφυγόπουλα.


Ο βραβευμένος Έλληνας κινηματογραφιστής Τάκης Μπαρδάκος (Η Αθήνα από Κάτω) δημιουργεί ένα ακόμη συγκλονιστικό φιλμ, για τις γραμμές παγίδευσης περισσότερων από 60.000 προσφύγων στην Ελλάδα και ανακαλύπτει την ομορφιά της αγάπης και της αλληλεγγύης μέσα στο χάος της Ειδομένης, στο νέο του ωριαίο ντοκιμαντέρ, “Border Souls”.

Ο Τάκης Μπαρδάκος είναι ένας ανεξάρτητος κινηματογραφιστής με πολλά χρόνια εμπειρίας στο ντοκιμαντέρ. Άνεργος ο ίδιος δραστηριοποιείται σε κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και έχει δημιουργήσει το μη κερδοσκοπικό σωματείο ντοκιμαντέρ “Squarefilms” μαζί με άλλους άνεργους και  συνειδητοποιημένους πολίτες, με στόχο τη δημιουργία ανεξάρτητων ταινιών για τα προβλήματα της κοινωνικής ανισότητας και αδικίας.

Border-Souls

 
Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2797 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top