Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 263 Προβολές

Χιλιάδες Πατρινοί φύτεψαν δέντρα στο Νότιο Πάρκο, την «αυλή της πόλης»

20170318_094958

20170318_094958


Χιλιάδες Πατρινοί όλων των ηλικιών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής και συμμετείχαν σήμερα στη δενδροφύτευση που έγινε στο Νότιο Πάρκο.

Ξεχώρισε η συμμετοχή μικρών παιδιών, Δημοτικού και Γυμνασίου, αλλά και ακόμα μικρότερων παιδιών, που μαζί με τους γονείς τους, φύτεψαν το δικό τους δέντρο.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία του Δήμου με σκαπτικά μηχανήματα προετοίμασαν το έδαφος για την… υποδοχή δέντρων και εθελοντών, ενώ στη συνέχεια, όταν οι εθελοντές χωρίστηκαν σε ομάδες ένας εργαζόμενος ως, επικεφαλής, τους βοηθούσε στη φύτευση.

Την γιορτή της δενδροφύτευσης, συνόδεψε και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

20170318_093200


Υποδεχόμενος ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τους εθελοντές, τους καλωσόρισε, τους ευχαρίστησε που αποδέχθηκαν την πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα φυτεύουμε μαζί χιλιάδες δέντρα σε ένα χώρο που πριν την αξιοποίησή του ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Αγωνιστήκαμε μαζί και κάναμε πράξη την  απόδοσή του στον πατραϊκό λαό. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κρατικές υπηρεσίες που εμπλέκονται στο χώρο δεν μας έχουν αφήσει σε ησυχία, οι έγγραφες εξηγήσεις και τα πρόστιμα, πάνε και έρχονται.

Μαζί θα  αντιμετωπίσουμε και αυτά τα προβλήματα, που δημιουργούν οι αντιλαϊκοί νόμοι και η ασκούμενη συνολικά αντιλαϊκή πολιτική. Χαιρόμαστε που σήμερα παραδίδουμε στον πατραϊκό λαό, ένα πάρκο όμορφο, με πράσινο, παιδικές χαρές, ποδηλατόδρομο, αθλητικούς χώρους και πολλά δέντρα για δροσιά και ξεκούραση.

Τόπο συνάντησης χιλιάδων πατρινών όλων των ηλικιών που έρχονται σε άμεση επαφή με τη θάλασσα και θαυμάζουν τη μαγεία του μοναδικού ηλιοβασιλέματος.

Συνεχίζουμε μαζί. Να καταργήσουμε τις μάντρες και τα κάγκελα, τα κτίσματα και τις κατασκευές που αποτρέπουν την πρόσβαση μας στην παραλία. Για να αναπλάσουμε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη».

20170318_095325


Στη διάρκεια της δενδροφύτευσης, ανακοινώθηκε ότι με πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΠ, ολοκληρώθηκε το έργο σύνδεσης του συστήματος αυτόματου ποτίσματος του Νότιου Πάρκου, με τη γεώτρηση που βρίσκεται στο πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου και της οποίας το νερό επειδή δεν είναι πόσιμο, για δεκαετίες κατέληγε στη θάλασσα.

Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν:

-52ο Δημοτικό Σχολείο
-47ο Δημοτικό Σχολείο
-17ο Δημοτικό Σχολείο
-18ο Δημοτικό Σχολείο
-Γυμνάσιο Καστριτσίου
-10ο Γυμνάσιο
-19ο Γυμνάσιο
-Πειραματικό Λύκειο
-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Γυμνασίου
-Όμιλος Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης Πειραματικού Γυμνασίου
-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Τέρψης
-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκέρας
-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης Σωτήρος Πατρών
-Ομάδα Ελεύθερων Ποδηλατών
-9ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων
-Ίδρυμα Θηλέων
-Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Μαγκούτα.

Παράλληλα δεκάδες ομάδες εθελοντών, που αποτελούνταν από 10 έως 20 άτομα, μικροί και μεγάλοι, δενδροφύτευαν σε όλο το μήκος και το πλάτος του Νότιου Πάρκου.

Στο κλείσιμο της… γιορτής, εμφανίστηκαν καραβάκια του Ναυταθλητικού Ομίλου Πατρών και Ρίου και άνοιξαν ένα πανό, με το σύνθημα: «Κανένα παιδί ξένο», στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής εβδομάδας κατά του ρατσισμού 2017», που ξεκίνησε σήμερα και της πρώτης εκδήλωσης, που ήταν ο συμβολικός διάπλους ιστιοπλοϊκών σκαφών.

IMG_0667

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
 • Μι Λάι 1968 – Η σφαγή των αμάχων

  Μι Λάι 1968 – Η σφαγή των αμάχων

  Στις 16 Μαρτίου του 1968, μια μονάδα Αμερικανών στρατιωτών, υπό τις διαταγές του ανθυπολοχαγού Γουίλιαμ Κάλεϊ, εισβάλλει με εντολή εκκαθαριστικής επιχείρησης στο
 • Μπροστά στον υποκριτικό καθρέφτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

  Μπροστά στον υποκριτικό καθρέφτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

  [Οπαδός: ο αφοσιωμένος, ενθουσιώδης ακόλουθος μιας ιδεολογίας, θρησκείας κτλ.] Οι οπαδοί Αυτή η υποκριτική απαξίωση των οπαδών των ομάδων, από
 • Τα δίχτυα του χρόνου

  Τα δίχτυα του χρόνου

  Υπάρχουν μέρες που δεν ξέρουμε πως περνάει ο χρόνος. Ο χρόνος που σαν ιστός αράχνης πλέκεται, ως δια μαγείας, από
 • Ο Ακροναύτης

  Ο Ακροναύτης

  Άλματα, πτώσεις, ομαδικές πτώσεις, ομαδικά άλματα. Άλματα σθένους, άτρωτα. Τετράποδοι άνθρωποι, τρίποδοι, δίποδοι, κουτσοί, δίχως πόδια. Πλάσματα, ανθρώπινα, δονούμενα. Αφύπνιση
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2094 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top