Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 285 Προβολές

Damirah – Περιμένοντας το “Lights and Guns and Fire”

damirah

damirah


“Θα σου πω για καλημέρες απόψε.
Για κείνα όλα που στο μυαλό σου χωνεύτηκαν
κι ήρθε πια η ώρα να ξεράσεις
στο νιπτήρα τον ξημερωμένο.

Οι φωτιές,
χορεύουν όταν σφίγγεις τις κόρες σου,
να ξυπνήσεις με σημάδια πίσω από τα βλέφαρα,
πυγολαμπίδες που το έσκασαν από όνειρα.
Ακολούθησε τα ίχνη τους,
τα βήματα σου να πατήσεις ξανά.
Να βρεις τον τόπο
που προσπαθείς ως το ξημέρωμα να ξεχάσεις…”
αντάρτικο²


Ο Κώστας Ευθυμίου, ο Άκης Παλαιολόγος, η Φραντσέσκα Σανταρόσσα και ο Αλέξανδρος Γεωργίου είναι οι Damirah, και στις 11 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν σε ψηφιακή μορφή, αλλά και σε φυσικές κόπιες τον πρώτο τους δίσκο, το “Light And Guns And Fire”.

Πριν λίγες μέρες η μπάντα παρουσίασε δύο κομμάτια από τον δίσκο και πλέον έχουμε μια πολύ καλή εικόνα του τι να περιμένουμε!

Στο “As A Child, I Always Dreamed Of Fire”, ένα πραγματικά υπέροχα “σκοτεινό” ταξίδι δεκατριών περίπου λεπτών ακούμε την Στέλλα Μαγγανά να απαγγέλει στίχους από το “αντάρτικο²” των Δημήτρη Γκιούλο και Κώστα Παπαπρίλη. Οι εικόνες που το συνοδεύουν είναι από την μικρού μήκους ταινία του René Clair, “Entr’Acte”

Το “Burn People up” είναι το πέμπτο στη σειρά κομμάτι του δίσκου. Τα samples του κομματιού, προέρχονται από την ιστορική ομιλία του Φιντέλ Κάστρο στα Ηνωμένα Έθνη το 1960 ενώ τα αποσπάσματα του βίντεο είναι από την ταινία μικρού μήκους Ghosts Before Breakfast του Hans Richter.

Και τα δύο βίντεο επιμελήθηκε η Φραντσέσκα Σανταρόσσα.

Ταξιδέψτε λοιπόν, με αυτά τα δύο υπέροχα δείγματα της δουλειάς των Damirah, μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.Η μίξη και η παραγωγή του «Lights and Guns and Fire» πραγματοποιήθηκε από τον Σάκη Μπάστα στο Noisebox Studio.
Το mastering έγινε από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στα Sweetspot Productions.
Το artwork επιμελήθηκε η Πετρούλα Κρίγκου και το design layout ο Δημήτρης Κάτσενος.

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2453 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top