Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 98 Προβολές

Δεν έχουν τέλος τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους

garbage-462443_1280

garbage-462443_1280


Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, τη Δευτέρα 20 Αυγούστου σημειώθηκε ένα ακόμα εργατικό ατύχημα, αυτή τη φορά στο Δήμο Σητείας στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια περισυλλογής απορριμμάτων στην περιοχή της λαχαναγοράς της πόλης εξερράγη φιάλη με άγνωστο αέριο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου στη διάρκεια της εργασίας τους δυο εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σητείας στην Κρήτη, τραυματίστηκαν.

Στη διάρκεια περισυλλογής απορριμμάτων στην περιοχή της λαχαναγοράς της πόλης  και ενώ άδειαζαν στο απορριμματοφόρο μπλε  κάδο ανακύκλωσης εξερράγη φιάλη με άγνωστο αέριο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Οι δυο εργάτες εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους- ο ένας παρέμεινε υπό παρακολουθήσει για 4-5 ώρες-  και στη συνεχεία επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Το ατύχημα των δυο συναδέλφων φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα που υπάρχουν και τους κινδύνους που κρύβονται κατά τη διάρκεια της περισυλλογής των απορριμμάτων, αφού μέσα στους κάδους ρίχνονται κάθε λογής απορρίμματα και απόβλητα, τα οποία θα έπρεπε να περισυλλέγονται σε ειδικούς κάδους. Ακόμα και επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα πετιούνται σε κοινούς κάδους, ενώ αρκετοί πολίτες είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία πετούν επικίνδυνα υλικά μέσα στους κοινούς κάδους. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τους αρμοδίους και κανένας διαφορετικός κάδος για τα επικίνδυνα απόβλητα.

Και ενώ για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο δύσκολη και επικίνδυνη είναι η συγκεκριμένη εργασία, καθώς οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι καθημερινά σε ατυχήματα, η κυβέρνηση ετοιμάζει αντιδραστικές ανατροπές στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Ευχόμαστε στους συναδέλφους να είναι καλά στην υγεία τους.

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3337 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top