Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 90 Προβολές

Δεν θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας

grass

grass


Είναι πλέον παραδεκτή η αντίληψη, ότι στην καθημερινότητα η ελπίδα, η αισιοδοξία και η φωτεινή πλευρά της ζωής έχουν υποχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, μπροστά στην επέλαση της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς, ότι τα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μοιάζουνε με βρόγχο στον λαιμό. Ειδικότερα όταν κάποιος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επ’ ουδενί την πραγματικότητα την οποία βιώνει.

Τα στατιστικά στοιχεία όσον αφορά τις αυτοκτονίες, τον αλκοολισμό και τη χρήση ναρκωτικών  είναι αδιάσειστος μάρτυρας μιας κοινωνίας η οποία ως άλλο καράβι έχει εξοκείλει της πορείας της.

Στον κόσμο των ψυχρών αριθμών πρέπει να προστεθούν και μεγέθη μη μετρήσιμα όπως η μοναξιά η κατάθλιψη και η εσωστρέφεια. Η επιλογή που συνειδητά πρέπει να ορθωθεί σαν τείχος απέναντι σε αυτή την δυστοπική εικόνα δεν είναι άλλο από μια γιορτή.

Προσκεκλημένοι σε αυτή την άτυπη εκδήλωση εξωστρέφειας θα είναι οι καταπιεσμένες επιθυμίες και οι ανολοκλήρωτες χαρές.

Χώρος τέλεσης της δεν θα είναι ένα νυχτερινό μαγαζί ή ένα σπίτι αλλά ο εαυτός μας. Και ειδικότερα τα τρίσβαθα της ψυχής όπου εκβάλλουν τα απόνερα της καρδιάς ενώ τα καράβια της προσμονής πλέουν στα πελάγη της ελπίδας. Όπου τα πανιά φουσκώνουν από τον ούριο άνεμο της αλλαγής, δρομολογημένη ανατολή μιας νέας ζωής.

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 41 Άρθρα

Γεννήθηκα το 1976 στην Θεσσαλονίκη όπου και μένω. Απ’ τα εφηβικά μου χρόνια ολοένα αύξανα την αγορά τετραδίου και πένας για να γράφω μικρά και μεγάλα κείμενα. Πλέον σιγά σιγά ανακάλυψα και την χρήση του πληκτρολογίου για τον σκοπό αυτό. Απ’ το 2013 έως τώρα έχουν εκδοθεί βιβλία μου τόσο σε έντυπη όσο και σε μορφή free ebook. (Η τεχνολογία που λέγαμε!) Επίσης έχω συμμετάσχει και σε συλλογές, με ομαδικό έργο. Καλή σας ανάγνωση! http://nicosvardakas.blogspot.gr

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top