Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 310 Προβολές

«Διάφανα Χρόνια» – Παρουσίαση του ποιητικού βιβλίου του Θάνου Ανεστόπουλου

parousiasi-diafana-xronia

parousiasi-diafana-xronia


Παρουσίαση του ποιητικού βιβλίου του Θάνου Ανεστόπουλου «Διάφανα Χρόνια» θα πραγματοποιηθεί από τις εκδόσεις Ναυτίλος στο Cabaret Voltaire (Μαραθώνος 30 – Μεταξουργείο) το Σάββατο 17 Μάρτη στις 21:30.

Η συλλογή εκδόθηκε τα Χριστούγεννα του 2017 και πήρε τον τίτλο της από έναν στίχο του ποιήματος «Ενός τάφου το βάθος θυμίζεις» και φιλοξενεί στις εκατόν τέσσερις σελίδες της,  πενήντα -ανέκδοτα μέχρι πρότινος- ποιητικά αποσπάσματα και σκίτσα του Θάνου.

Ο Θάνος Ανεστόπουλος, στιχουργός, συνθέτης και ερμηνευτής του συγκροτήματος Διάφανα Κρίνα, ενός από τα επιδραστικότερα γκρουπ της χώρας, εξέφρασε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό ταλέντο μέσω της ποίησης, της μουσικής αλλά και της ζωγραφικής. Ενέπνευσε όσο ελάχιστοι σύγχρονοί του, τους αισθητικούς ορίζοντες μιας ολόκληρης γενιάς.

Τα «Διάφανα Χρόνια» αποτελούν άλλη μια σημαντική ψηφίδα στο συνολικό έργο του Θάνου Ανεστόπουλου, το οποίο παρέμεινε προσανατολισμένο στην αγάπη για τον άνθρωπο, την απόρριψη της καταπίεσης και την εξύμνηση της ζωής και του έρωτα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι συντελεστές του Ναυτίλου, εκφράζουν την ειλικρινή χαρά που συνεισέφεραν με αυτήν την έκδοση να μην ξεχαστεί αυτή η πολύτιμη πνευματική κληρονομιά και μας καλούν όλους στο Cabaret Voltaire σε μια βραδιά όπου θα συναντηθούμε με όλους τους φίλους του Θάνου και του έργου του, γεμάτη από όμορφα ποιήματα, μουσικές και τη μνήμη ενός φίλου που κι αν έφυγε νωρίς είναι ακόμη εδώ και θα συνεχίσει για πάντα.

Το βιβλίο «Διάφανα Χρόνια» εκδόθηκε από τις Ελευθεριακές εκδόσεις Ναυτίλος.
Επιμέλεια: Άρης Τσιούμας, Νατάσσα Πανάγου

Παρουσίαση 17 Μαρτίου 2018, 21.30
Cabaret Voltaire
Μαραθώνος 30 – Μεταξουργείο
Τηλ.: 210 522 7046 |  facebook event

diafana-xroniaΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3002 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top