Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 182 Προβολές

Διακοπές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας!

Αρχαιολογικό-Μουσείο-Πατρών.-Zωγραφιά-του-Διονύση-Κ.,-6-ετών.

Αρχαιολογικό-Μουσείο-Πατρών.-Zωγραφιά-του-Διονύση-Κ.,-6-ετών.


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το 4ο Summer Camp – «Διακοπές στο Μουσείο!» προσφέροντας στους μικρούς της φίλους δυο πενθήμερα εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.

Το σύνολο των δράσεων αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση προσέγγισης των αντικειμένων του Μουσείου, η οποία αξιοποιεί την προϋπάρχουσα εμπειρία των παιδιών, ενεργοποιεί τις αισθήσεις τους, αναπτύσσει τη φαντασία τους και τους προσφέρει γνώση και ψυχαγωγία μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική αλληλεπίδραση.

Από 9 έως 20 Ιουλίου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μικρά και μεγάλα μυστικά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, να ταξιδέψουν στην εποχή των μύθων και των θεών και να δημιουργήσουν με έμπνευση από τα αντικείμενα του Μουσείου.

Το φετινό πενθήμερο πρόγραμμα με τίτλο: «Ηρώων άθλοι» έχει ως εξής:

Ημέρα 1η: Ηρακλής
Ο μεγαλύτερος ήρωας της αρχαιότητας και τα απίστευτα κατορθώματά του εμπνέουν, ακόμα και σήμερα, μικρούς και μεγάλους. Ταξίδεψε ως την άκρη της γης, κατέβηκε στον Άδη, τιθάσευσε τη δύναμη της φύσης και εξόντωσε πλάσματα φοβερά. Ποιοι από τους άθλους του κρύβονται στο Μουσείου;

Ημέρα 2η: Περσέας
Ο γιος του Δία και της Δανάης, γενναίος και δυνατός, κατάφερε με τη βοήθεια των θεών να εξοντώσει ένα από τα πιο τρομακτικά τέρατα της αρχαιότητας. Ποιο είναι; Άραγε κρύβεται κι αυτό Μουσείο;

Ημέρα 3η: Οδυσσέας
Ο πολυμήχανος ταξιδευτής περιπλανήθηκε σε τόπους μακρινούς και άγνωστους πριν τελικά φτάσει στην Ιθάκη του. Στο ταξίδι του συνάντησε μάγισσες, θαλάσσια τέρατα, γίγαντες και θεούς. Ποια από τις συναντήσεις του «ζωντανεύει» στο Μουσείο;

Ημέρα 4η: Μελέαγρος
Το γενναίο και δίκαιο αρχοντόπουλο από την Αιτωλία ανέλαβε μαζί με άλλους μυθικούς ήρωες να απαλλάξει τον τόπο του από την απειλή ενός τρομακτικού αγριογούρουνου. Όμως, δυστυχώς το τέλος του ήταν τραγικό. Ποιο έκθεμα του Μουσείου αναπαριστά τη μορφή του;

Ημέρα 5η: Αταλάντη
Η νεαρή κυνηγός, σύμβολο της δύναμης και της επιμονής των γυναικών να αλλάξουν τη μοίρα τους είχε μια παράξενη ιστορία. Μεγάλωσε με τη φροντίδα της θέας Άρτεμης κι έγινε εξαιρετική τοξοβόλος. Ήταν η μόνη γυναίκα που συμμετείχε στο κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου λαβώνοντας πρώτη το θηρίο με τα βέλη της. Σε ποιο από τα αντικείμενα του Μουσείου αποτυπώνεται το μυθικό αυτό κυνήγι;

Ημερομηνίες διεξαγωγής
1ο πενθήμερο: 9-13 Ιουλίου.
2ο πενθήμερο: 16-20 Ιουλίου.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 7-10 χρονών.

Αριθμός ατόμων: 20 παιδιά σε κάθε πενθήμερο τα οποία θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλες τις προτεινόμενες δράσεις της εβδομάδας, συνολικής διάρκειας 15 ωρών.

Διάρκεια ημερήσιας δράσης: 3 ώρες με ένα μικρό διάλειμμα για ξεκούραση.

Ώρες διεξαγωγής: 10:00-13:00.

Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης της δράσης: Αλεξία Μπαρδάκη, εκπαιδευτικός-μουσειοπαιδαγωγός. Το σύνολο των δράσεων παρέχεται δωρεάν.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας θα δώσει προτεραιότητα σε νέους μικρούς επισκέπτες που μέχρι σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στις εκπαιδευτικές δράσεις που προσφέρει.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στις 5 και 6 Ιουλίου 2018.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2610275070 – 2610276207 (εσωτ. 129) και  ώρες 9.00 –14.00.


Η φωτογραφία είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών όπως απεικονίζεται σε ζωγραφιά του Διονύση Κ., 6 ετών, από το Νηπιαγωγείο Μιντιλογλίου Αχαΐας.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3239 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top