Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 173 Προβολές

Μια πρώτη νίκη στον αγώνα για την υπεράσπιση της λιμνοθάλασσας!

dsc_0397

dsc_0397


Η υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου εξέδωσε σήμα διακοπής των οικοδομικών εργασιών των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από βιορευστά στο Ευηνοχώρι. Ως αιτιολογία για την διακοπή παρουσιάζεται η διερεύνηση των αδειών δόμησης που είχαν δοθεί.

Η απόφαση διακοπής συνοδεύεται από επιστολή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας που εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για τις εν λόγω μονάδες.

Να σημειώσουμε πως το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών, σχεδιάζει να ξεκινήσει τη λειτουργία του, και να καίει ετησίως 6000 τόνους εισαγόμενων φυτικών ελαίων (αρχικά) στα όρια της προστατευόμενης περιοχής NATURA, εντός της προστατευόμενης ΠΠ2 περιοχής (περιοχή RAMSAR) του εθνικού πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Στις 5 Απριλίου κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν προσφυγή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με σκοπό την ακύρωση των αποφάσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στο Ευηνοχώρι.

Η προσφυγή πραγματοποιήθηκε μετά από τις δράσεις ενημέρωσης που οργάνωσαν για το ζήτημα των μονάδων παραγωγής ενέργειας, η Πρωτοβουλία Πολιτών για την υπεράσπιση του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού «Λιμνοθάλλαζα» μαζί με άλλους πολίτες και δικηγόρους της πόλης.

dsc_0404


Φαίνεται λοιπόν ότι σε πρώτη φάση το έργο σταματά και αναμένεται η εξέλιξη της προσφυγής. Στον αγώνα για την υπεράσπιση της λιμνοθάλασσας φαίνεται να σημειώθηκε μια πρώτη νίκη, μια νίκη που προήλθε από την δουλειά και την πίεση των ενεργών πολιτών της περιοχής, που ενεργοποίησαν φορείς και αρχές να πάρουν θέση.

Ολόκληρο το κείμενο της προσφυγής μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εξελίξεις στην κατασκευή των μονάδων παραγωγής, για τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής αλλά και για το πως μπορείτε να βοηθήσετε σε αυτή την κίνηση υπεράσπισης της Λιμνοθάλασσας μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Πρωτοβουλίας «Λιμνοθάλλαζα».Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3698 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top