Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 166 Προβολές

Διαμαρτυρία στο Δημαρχείο για τη διαχείριση του νερού στην Κάρυστο

anti-aioliko-evoia-diamartyria-nerou

anti-aioliko-evoia-diamartyria-nerou


Σε διαμαρτυρία για την κάκιστη διαχείριση του νερού καλεί η επιτροπή αγώνα φορέων και πολιτών της Νότιας Καρυστίας, την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 στις 11:00 στο Δημαρχείο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

Την ώρα που συνάνθρωποι μας ξεμένουν για ώρες χωρίς νερό, την ίδια ώρα οι εταιρίες των αιολικών το ξοδεύουν ανεξέλικτα.

Νερό πρώτα για τους Πολίτες – ΟΧΙ για τις εταιρίες Αιολικών
Διαμαρτυρόμαστε για την διαχείριση του Νερού στον τόπο μας

Στην περιοχή όπως καταγγέλλει το Αντί Αιολικό Μέτωπο Ευβοίας: Συντελείται εδώ και μήνες ένα πρωτοφανές έγκλημα με το νερό. Αφού για όλα τα έργα που γίνονται στα βουνά, το νερό αντλείται παράνομα από ιδιώτες και πωλείται παράνομα στις εταιρίες. Το πιο συγκλονιστικό απ’ όλα είναι ότι η δουλειά γίνεται δυστυχώς υπό την ανοχή των αρχών, μιας και από καμιά μελέτη δεν έχει προβλεφθεί από που θα βρεθεί όλο αυτό το νερό για τα φαραωνικά έργα στην Καρυστία!!!

Για κάθε βάση Ανεμογεννήτριας (550 κυβικών μέτρων τσιμέντου) απαιτούνται:
α) 80 κυβικά νερού για το τσιμέντο της βάσης μόνο,
β) 140 κυβικά νερού για όλα τα συνοδευτικά-τεχνικά έργα αυτής,
γ) 80 κυβικά νερού, για τα απαραίτητα βρεξίματα των τριών πρώτων εβδομάδων.

Συνολικά δηλαδή  μόνο για κάθε βάση Ανεμογεννήτριας απαιτούνται τουλάχιστον 300 κυβικά νερού, το οποίο λείπει συνολικά από τον τόπο. Ο μέσος Ευρωπαίος ξοδεύει κάθε μέρα από 160 έως 200 λίτρα νερού.

Ουσιαστικά λοιπόν εάν κάνουμε την διαίρεση, για κάθε βάση νέας ανεμογεννήτριας που κατασκευάζεται, δεν μπορούν να κάνουν χρήση του νερού που δικαιούνται για όλες τους τις ανάγκες τους, περισσότεροι από 1500 συνάνθρωποι μας, για μία ολόκληρη ημέρα. Είναι σαν να μην έχει καθόλου νερό για μια ήμερα ένα χωριό, σαν τα Στύρα, ή το Μαρμάρι.

Το νερό παραμένει κοινωνικό αγαθό, και δικαίωμα για όλους. Για να συνεχίσουμε δε να το έχουμε, θα πρέπει να το διεκδικούμε και να δίνουμε μάχες γι’ αυτό. Μια από αυτές μπορεί να είναι πως θα φροντίζουμε να το έχουμε, χωρίς όμως να κάνουμε κατάχρηση, και μια άλλη να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για όσα διακυβεύονται στον τόπο μας σχετικά με την όλη διαχείριση του…

anti-aioliko-evoia-diamartyria-nerou-2Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3654 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top