Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 4350 Προβολές

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2017 – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

festival patras

festival patras


Συνολικά το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας περιλαμβάνει περισσότερες από 70 εκδηλώσεις – –συμπεριλαμβανομένων και των παράλληλων – που θα διαρκέσουν από τις 22 Μαΐου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας οι κυρίαρχοι άξονες των φετινών εκδηλώσεων είναι οι έξης:

– Τα δέκα πρόσωπα της μουσικής
– Όταν η μουσική συνάντα το θέατρο
– Αρχαίο δράμα
– «Τα παιδιά παίζει…»
– Μαθητικό φεστιβάλ
– «Συνοικία το όνειρο»
– Φεστιβάλ στις γειτονίες
«Άρμα θεσπιδος» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας
– «Εν Πατραις»
– Εκδηλώσεις χορευτικού δήμου Πατρέων (3, 4, 5/7 )
– Παραστάσεις Δραματικής Σχολής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (25/5 ΠΔΝ & 6, 7/6 Κρήνη)
– Πιάνο σόλο – Τραγούδια χωρίς φωνή με τον Α. Αδαμόπουλο (4/9)
– Βήμα νέων καλλιτεχνών (1, 2, 3/9)
Κινητός Κινηματογράφος (3/7 – 15/9)

Με στόχο την εξάπλωσή του και την προσέγγιση των κατοίκων όλης της πόλης το Φεστιβάλ προχώρησε στη χρήση νέων χώρων -πέραν των καθιερωμένων- όπως:  Σκαγιοπούλειο, Θέατρο Κρήνης, Πλατεία Χατζή, Πάρκο Ρηγανόκαμπου, Πλατεία Αγίου Νικολάου Λεύκας, Θεατράκι Ιτεών, Πλάζ έξω Αγυιά, Νότιο Πάρκο.

skagiopoulio-2

Σκαγιοπούλειο


Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017 «Μεσόγειος – Θάλασσα Ειρήνης» έχει ως εξής:

Δευτέρα 22/5
«Μικρές καθημερινές Οδύσσειες»

Συνδιοργάνωση τμήματος πολιτιστικών θεμάτων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.

Σκαγιοπούλειο Πατρών (εσωτερικός χώρος) – 19:00
Είσοδος ελεύθερη


Τετάρτη 24/5
«Κοχύλια του Αιγαίου», Χορευτική και Μουσική παράσταση

Δ/νση Πρωτ/θμιας εκπαίδευσης Αχαΐας – Δρ. Ανδρεάννα Κουφού (Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων).

Σκαγιοπούλειο Πατρών (εξωτερικός χώρος) – 19:00
Είσοδος ελεύθερη

Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο


Πέμπτη 25/5
Εκδηλώσεις για τα παιδιά από τους X – SALTIBAGOS

Δυο ξυλοπόδαροι, ένας κλόουν, δυο ζογκλέρ και δυο άτομα που θα κάνουν face painting θα απασχολήσουν τα παιδιά όχι μόνο με παιχνίδια, ζογκλερικά, ακροβατικά αλλά και με άλλες δράσεις μέχρι τις 21:30.

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου – 18:30
Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 26/5
Δράσεις για παιδιά

18:30 Θεατρικό παιχνίδι «Ο Υπερόπτης Κούνελος» – Μία διαδραστική θεατρική εκδοχή του μύθου «Ο Λαγός και η Χελώνα» με πολύ παιχνίδι και απίστευτους γρίφους.

19:30 «Το Δικό σου παραμύθι» – Στο ταξίδι αυτό έχουμε βρει διαφορετικά γράμματα και όλα τα παιδιά φοράνε στο λαιμό τους από ένα. Τα γράμματα γεννούν λέξεις, οι λέξεις φτιάχνουν προτάσεις και οι προτάσεις ολοκληρώνουν το παραμύθι των παιδιών.

Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου
Είσοδος ελεύθερη


* Οι προγραμματισμένες παραστάσεις για την Πέμπτη 25/5 και Παρασκευή 26/5 από την Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου ακυρώνονται  λόγω κωλύματος σπουδάστριας-ηθοποιού.


Πέμπτη 1/6
Συναυλία με το Γιάννη Κότσιρα και την εξαιρετικά ταλαντούχα με τη ζέστη φωνή της και το ακορντεόν της, Μιρέλα Πάχου

Ρωμαϊκό ωδείο – 21:30

Kotsiras_Patra_1920x1080


Τρίτη 6/6, Τετάρτη 7/6, Πέμπτη 8/6
Όρνιθες του Αριστοφάνη από τη Δραματική σχολή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας
Διπλωματική παράσταση των σπουδαστών του Γ’ Έτους της Δραματικής Σχολής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας για το προαιώνιο όνειρο των ανθρώπων για έναν καλύτερο κόσμο, σε διδασκαλία Τσεζαρις Γκραουζινις.

Θέατρο Κρήνης – 21:30
Είσοδος ελεύθερη


Jαζζ + Πράξεις – Παράγωγη Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας
Αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου


Πέμπτη 8/6, 21.30

Sokratis Sinopoulos Quartet
Μία μοναδική συναυλία, όπου η αρχέγονη δύναμη της λύρας θα «αναμετρηθεί» με τους ανήσυχους ρυθμούς της jazz και της σύγχρονης μουσικής.

Το Sokratis Sinopoulos Quartet αποτελείται από τους: Σωκράτη Σινόπουλο (λύρα), Γιάννη Κυριμκυρίδη (πιάνο), Δημήτρη Τσεκούρα (κοντραμπάσο) και Δημήτρη Εμμανουήλ (ντραμς).

Το κουαρτέτο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα στο οποίο οι μελωδίες του Σωκράτη Σινόπουλου, σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς του κουαρτέτου, δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα γεμάτη συναισθήματα και μνήμες.

Το κουαρτέτο ξεκίνησε το 2011, αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου, ενώ σύντομα στράφηκε στις πρωτότυπες συνθέσεις του Σινόπουλου. Το υλικό αυτό εκδόθηκε με παραγωγό τον Manfred Eicher από την ECM με τον τίτλο «Eight Winds» και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς.

Το σχήμα έχει στο ενεργητικό του σημαντικές ζωντανές εμφανίσεις σε φεστιβάλ και φημισμένους συναυλιακούς χώρους του εξωτερικού.

ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ 1


Παρασκευή 9/6, ώρα 21.00

In Duologue (Αλεξάνδρα Λέρτα – Βασίλης Στεφανόπουλος)
Η εκφραστική ερμηνεύτρια Αλεξάνδρα Λέρτα (φωνή, kazoo, kalimba, κρουστά) και ο Βασίλης Στεφανόπουλος (κοντραμπάσο, loops, effects) θα παρουσιάσουν κομμάτια του άλμπουμ τους «Blue Skies».

Κοντραμπάσο και Φωνή σ’ ένα μουσικό διάλογο που ταξιδεύει τους ακροατές σε γνωστά τζαζ μονοπάτια. Ένα πολύ ιδιαίτερο ντουέτο στο οποίο οι ρόλοι συνοδείας και μελωδίας συνεχώς εναλλάσσονται μεταξύ των μελών. Μέσα από αυτή την διαλογική προσέγγιση δημοφιλείς τζαζ μελωδίες όπως τα «Blue Skies», «Bye Βye Βlackbird», «My Funny Valentine» κ.α., παίρνουν νέα μορφή και οι ερμηνείες των κομματιών γίνονται πιο απτές, πιο προσωπικές εκπέμποντας μια αίσθηση ηρεμίας και οικειότητας.

Ο Πατρινός Βασίλης Στεφανόπουλος δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία με έδρα την Ολλανδία και έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως George Benson, Μichel Portal, Tote Brynborg.

Αλεξάνδρα Λέρτα - Βασίλης Στεφανόπουλος


Dinosaur
*Αποκλειστική εμφάνιση στο «Jazz+Πράξεις 2017», για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένα από τα πιο ζωντανά και δημιουργικά νέα σχήματα στην Ευρώπη σήμερα, στο απόγειό τους. Με leader την τρομπετίστα και συνθέτη Laura Jurd (BBC New Generation Artist 2015-2017), και μέλη τον απεριόριστης φαντασίας Elliot Galvin (fender Rhodes-synths), Conor Chaplin (μπάσο) και Corrie Dick (ντραμς), οι Dinosaur 2016 κυκλοφόρησαν το «Together, As One» στην Edition Records και έτυχαν ευρείας θερμότατης αναγνώρισης (σπάνια κριτική 5 αστέρων από την Guardian: «ιμπρεσιονιστική electric-jazz διάθεση άψογα τυλιγμένη γύρω από κέλτικες παραδοσιακές μελωδίες», All About Jazz: «ένα από τα καλύτερα άλμπουμ των τελευταίων χρόνων»). Τον Οκτώβριο του 2016 το κουαρτέτο εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Jazzwise προκαλώντας ένα κύμα αποθέωσης από τα διεθνή μέσα.

Συνδυάζοντας σε ένα εντυπωσιακό μείγμα εμπνευσμένες συνθέσεις, επιδέξια μουσικότητα, ζωτική ενέργεια, απίστευτη φρεσκάδα, αυθεντικότητα, πρωτοτυπία, δυναμική ποικιλοχρωμία, ευελιξία, συναίσθημα, αυτή η μουσική με πλήθος επιρροών αφομοιωμένων σε ένα απόλυτα προσωπικό ύφος, είναι τόσο ξεχωριστή όσο και απόλυτα ελκυστική.

DINOSAUR 10


Σάββατο 10/6, ώρα 21.30

Enrico Rava Quartet
*Αποκλειστική εμφάνιση στο «Jazz+Πράξεις 2017»

Ο ζωντανός θρύλος της διεθνούς τζαζ με το εκρηκτικό κουαρτέτο του. Το σχήμα αποτελείται από διαφορετικές γενιές μουσικών (Enrico Rava-τρομπέτα, Giovanni Guidi-πιάνο, Gabriele Evangelista-κοντραμπάσο, Fabrizio Sferra-ντραμς), που ο καθένας προσφέρει μια ισχυρή προσωπικότητα και τη δική του μοναδική φωνή.

Ό,τι και να επισημάνει κανείς για τον Rava ωχριά μπροστά στο καλλιτεχνικό του μέγεθος. Ενδεικτικά έχει συνεργαστεί με την αφρόκρεμα της τζαζ: Gil Evans, Gato Barbieri, Carla Bley, Roswell Rudd, Marion Brown, Rashied Ali, Cecil Taylor, Charlie Haden, John Abercombie, Enrico Pieranunzi, Paolo Fresu, Stefano Bollani, Richard Galliano, Dino Saluzzi, Lee Konitz, Martial Solar, Pat Metheny, Charlie Mariano, Joe Henderson, Joe Lovano, Paul Motian, Jack De Johnete κ.α. Έχει παίξει σε περιοδείες και κοντσέρτα στις ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδά, Ευρώπη, Βραζιλία, Αργεντινή, Κίνα συμμετέχοντας σε σπουδαία φεστιβάλ.

Υπήρξε μέλος πολύ σημαντικών supergroup όπως The George Gruntz Concert Jazz Band, της Carla Bley Jazz Composers Orchestra, της Globe Unity Orchestra, της Italian Instabile Orchestra.

Έχει ηχογραφήσει πάνω από 100 δίσκους (30 σαν αρχηγός συγκροτήματος) στις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου όπως στην ECM, Black Saint, Label Blue, Soul Note, CAM, Egea, Warner κα.

RAVA 2Κυριακή 11/6
«Χορός… εν χρόνω, εν Πάτραις τη…» – Χορευτική παράσταση ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Συμμετέχουν:
– το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού ομίλου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας «τέχνης κίνηση»
– το χορευτικό του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας
– η θεατρική ομάδα φοιτητών του ΤΕΙ Ελλάδας «Κομπάρσοι»

Παράσταση που περιλαμβάνει χορό, κίνηση, φως, λόγο/αφήγηση και αναφέρεται στην ιστορία της Πάτρας κατά την περίοδο 1890 – 1900 έως 1950 – 1960.

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30
Είσοδος ελεύθερη

*** Η παράσταση «Χορός… εν χρόνω αναβλήθηκε λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.


Δευτέρα 12/6
Συναυλία με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, με τη συμμέτοχη των Δάφνη Ζουρνατζή, Γιώργο Ζερβάκη, Λάκη Χαλκιά και Δήμο Αναστασιάδη

Ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος θα μας ταξιδέψει σε αγαπημένα τραγούδια και συνθέσεις από τα διάσημα μουσικά του έργα που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στον χρόνο. Πλαισιωμένος από εξαιρετικές φωνές ανάμεσα τους ο Δήμος Αναστασιάδης, η Δάφνη Ζουρνατζή και ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης καθώς και ο ιστορικός ερμηνευτής των έργων του συνθέτη Λάκης Χαλκιάς, θα αποδώσουν το διαχρονικό ορίζοντα των έργων και τραγουδιών του Γιάννη Μαρκοπούλου.

Οι αγαπημένες γνώριμες συνθέσεις θα αποδοθούν από μία υπέροχη ορχήστρα προσφέροντας μιας υψηλής ποιότητας μουσική πανδαισία σε μία μαγευτική βράδια υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30

*** Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 7 Ιουνίου αλλά αναβλήθηκε λόγω προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Photo by Roula Revi

Photo by Roula Revi


Παρασκευή 16/6
«Ψυχή στη Θάλασσα». Συναυλία Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων Δημοτικού Ωδείου Πάτρας

Ένα μουσικό ταξίδι από τη Συρία στη Νάξο με προσκεκλημένους καλλιτέχνες τον Γιάννη Ζευγώλη και την Αυγερινή Ζάτση.

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30
Είσοδος ελεύθερη


Δευτέρα 19/6, Τρίτη 20/6
Florian Zeller «Το Ψέμα», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη

Μια θεατρική κωμωδία με τους Θοδωρή Αθερίδη, Σμαράγδα Καρύδη, Μυρτώ Αλικάκη, και Κων/νo Κάππα.

Για όσους ζητάνε να μάθουν την αλήθεια ενώ προτιμούσαν ένα ψέμα. Μία βράδια για δυο φιλικά ζευγάρια που πορεύονται χρονιά μαζί. Πώς θα κυλήσει η βραδιά; Είναι πολύ δύσκολο να λες την αλήθεια όταν αλήθεια και ψέμα γίνονται ένα.

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30

to psema


Τετάρτη 21/6 | Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής
Θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από καλλιτεχνικά σχήματα της πόλης σε διάφορα σημεία. Παράγωγη Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Πλατεία Γεωργίου – 20:00


Πέμπτη 22/6, Παρασκευή 23/6
Μουσικοθεατρική παράσταση «9 και 5» με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ρίτα Αντωνόπουλου, Οδυσσέα Ιωάννου σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη.

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30

ennea kai pente


Παρασκευή 23/6, Σάββατο 24/6
«Μεσόγειος Θάλασσα Ειρήνης» από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και περιχώρων

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στους λαούς της Μεσογείου που βιώνουν τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην ευρύτερη περιοχή μας. Ενώνουμε τις φωνές μας εναντία σε αυτούς τους πολέμους.

Σκαγιοπούλειο Πατρών (εξωτερικός χώρος) – 21.30
Είσοδος ελεύθερη


Μαθητικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ
25/6 – 27/6 Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο Πατρών, 19:00 – 22.30


Α. Πρόγραμμα Παρουσιάσεων στον εξωτερικό χώρο

Κυριακή 25/6
19:00 2ο Γυμνάσιο Πάτρας Διασκευασμένο απόσπασμα από τον Πλούτο του Αριστοφάνη
19:20 16ο Γυμνάσιο Πάτρας «Ταξιδεύοντας στην Ποίηση: θεατρικό δρώμενο»
19:40 Γυμνάσιο Σαραβαλίου «Εργαστήριο Πολύμορφης Τέχνης ΧΙΠ-ΧΟΠ»
20:00 1ο Γυμνάσιο Αιγίου Απόσπασμα από τις Βάκχες του Ευριπίδη
20:20 1ο Γυμνάσιο Αιγίου «Παναγιά Τρυπητή – Η Κυρά του Αιγίου»
20:40 Πειραματικό ΓΕΛ ΑΕΙ Πάτρας «Τεχνουργώντας το κάλλος – Αριστουργήματα τέχνης»
21:00 Πειραματικό Γυμνάσιο ΑΕΙ Πάτρας «Από τον αρχαίο αποικισμό στη σύγχρονη μετανάστευση στην Ιστορία, τη Μουσική και τη Λογοτεχνία μας»
21:20 1ο Γυμνάσιο Παραλίας Απόσπασμα από τη Μήδεια του Μποστ
21:40 1ο Γυμνάσιο Παραλίας Χορός στα πλαίσια θεατρικών δράσεων
22:00 Μουσικό Σχολείο Πάτρας Απόσπασμα από την Ελένη του Ευριπίδη

Δευτέρα 26/6
19:00 Γυμνάσιο Δεμενίκων «Η Αντιγόνη των Δεμενίκων»
19:20 Γυμνάσιο Δεμενίκων «Παιχνιδίζοντας στον χώρο και χρόνο»
19:40 12ο Γυμνάσιο Πάτρας Απόσπασμα από διασκευή του Πλούτου του Αριστοφάνη
20:00 2ο Γυμνάσιο Αιγίου «Τα βιβλία πάνε σινεμά»
20:20 Γυμνάσιο – ΓΕΛ Αιγείρας Απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον «Οι ηλίθιοι»
20:40 2ο ΓΕΛ Αιγίου Αποσπάσματα από το έργο «Ο καλός άνθρωπος» του Σε Τσουάν
21:00 2ο ΓΕΛ Αιγίου «Γνωρίζοντας την παράδοση μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια μας»
21:20 21ο Γυμνάσιο Πάτρας «Ο άρτος ημών ο επιούσιος στο τραπέζι της τέχνης»
21:40 18ο Γυμνάσιο Πάτρας «Μουσικό εργαστήρι: Ακούω, αισθάνομαι, τραγουδώ, ταξιδεύω»
22:00 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας «Πριμαρόλια Φωτο… γραμμένα»

Τρίτη 27/6
19:00 Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Απόσπασμα από τη δραματοποίηση της Οδύσσειας του Ομήρου
19:20 Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο «Ένα ρομπότ δείχνει το δρόμο της επιστροφής του Οδυσσέα»
19:40 ΕΕΕΕΚ Αχαΐας «Αν μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα» και «Το ταξίδι των συναισθημάτων…» (Παραμύθια)
20:00 8ο Γυμνάσιο Πάτρας «Ο Ήρωας του Ρώτα: Κωμικό θεατρικό δρώμενο για μικρούς και έξυπνους μεγάλους»
20:20 12ο ΓΕΛ Πάτρας «Αναγιγνώσκοντας ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου»
20:40 Γυμνάσιο Λακκόπετρας «Κινηματογραφική Λέσχη – Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Έκφρασης»
21:00 Γυμνάσιο Λακκόπετρας «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα»
21:20 Γυμνάσιο Ρίου «Γυναίκα χωρίς κόσμημα; Αδύνατον!!!»
21:40 3ο ΓΕΛ Πάτρας «Φωτογραφίζοντας κτίρια του χθες»
22:00 3ο ΓΕΛ Πάτρας «Αποτυπώνοντας πολιτιστικά μνημεία με ρομπότ»

Β. Εκπαιδευτική Έκθεση Μαθητικών Δημιουργιών
Φωτογραφία, Εικαστικές δημιουργίες, Αφίσες, Κατασκευές, Δημιουργική γραφή, Μαθητικός τύπος & περιοδικό, Έντυπες ερευνητικές εργασίες, Τεχνολογικές δημιουργίες.

Το μαθητικό πολιτιστικό φεστιβάλ (25-27 Ιουνίου 2017) διοργανώνεται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας μέσω της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Είσοδος ελεύθερη – Ώρα Έναρξης 19:00


Τρίτη 27/6
Συναυλία Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» με μουσική των Beatles

Μουσική προσέγγιση των Beatles που συνδυάζει τον ήχο της ορχήστρας νυκτών έγχορδων (μαντολίνα – κιθάρες) πλαισιωμένη από μία ροκ μπάντα αξιόλογων μουσικών. Τρεις νέες ανερχόμενες ερμηνεύτριες θα ερμηνεύσουν με ξεχωριστό τρόπο τα τραγούδια των Beatles: η Κατερίνα Πολέμη, η Άννα Λινάρδου και η Τζένη Καπαδαη. Οι ενορχηστρώσεις είναι της Βάσως Δημήτριου. Τη συναυλία θα κατευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος και διευθυντής των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30

ορχήστρα νυκτών εγχόρδων


«Ονείρου… Δράσεις»
Τρίτη 27/6, Τετάρτη 28/6 Παράσταση κουκλοθέατρου «Ονειροκουκλεύειν Πλαγίως».
Πέμπτη 29/6, Παιδικό εργαστήρι κούκλας – Θεατρική παράσταση από παιδιά για παιδιά.

Αίθριο παλαιού δημοτικού νοσοκομείου – 21:00
Είσοδος ελεύθερη


Παρασκευή 30/6
Μίλτος Πασχαλίδης

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:00

pasxalidis


Σάββατο 1/7
Φεστιβάλ στις γειτονίες – Ανατολικό διαμέρισμα

Χορευτικό από τον εκπολιτιστικό σύλλογο «Ακρίτες του Αιγαίου»
Έκθεση ζωγραφικής – Θεατρικό από την ομάδα «Ονείρου… Δράσεις»
Χορευτικό από τον εκπολιτιστικό σύλλογο «Ζωοδόχου Πηγής Περιβόλας»
Χορευτικό από τον εκπολιτιστικό σύλλογο «Εγλυκάδας»
Θεατρικό δρώμενο από τον εκπολιτιστικό σύλλογο «Περιβόλας»
Έκθεση ζωγραφικής από τον εκπολιτιστικό σύλλογο «Αγίας Αλεξιώτισσας»

Πλατεία Χατζή – 21:30
Είσοδος ελεύθερη


Κυριακή 2/7
Συναυλία από τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο

Συναυλία με θέμα «Μεσόγειος Θάλασσα Ειρήνης», αφιέρωμα στους λαούς της μεσογείου.

Πάρκο Ρηγανόκαμπου – 21:30
Είσοδος ελεύθερη


Κυριακή 2/7
Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»

Φέτος το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα η τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Με συνοδοιπόρους την -ειδικά γραμμένη για την παράσταση-πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, την καινούρια μετάφραση του διακεκριμένου ποιητή Γιώργου Μπλάνα και έναν πολυμελή θίασο εξαιρετικών ηθοποιών, επιχειρούν να ζωντανέψουν την ιστορία της Ιφιγένειας με έναν φρέσκο και καινούριο τρόπο. Έναν τρόπο που δανείζεται τη γλώσσα της αφήγησης η οποία είναι η ρίζα του θεάτρου και στηρίζεται στο παιχνίδι αλλαγής ρόλων ανάμεσα στους τρεις υποκριτές και τον χορό.

Ακολουθώντας τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλα τα πρόσωπα του δράματος μοιράζονταν στους τρεις υποκριτές, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Αγαμέμνονας και Αχιλλέας, η Αθηνά Μαξίμου γίνεται Κλυταιμήστρα και Μενέλαος και η Λένα Παπαληγούρα Ιφιγένεια και Πρεσβύτης. Μαζί τους ένας 9μελής γυναικείος χορός που με ζωντανή μουσική και το τραγούδι της Αργυρώς Καπαρού μας αφηγούνται την τραγική ιστορία της Ιφιγένειας, αλλά κυρίως τις συνθήκες που οδήγησαν στον χαμό της. Γιατί το πραγματικό θέμα της τραγωδίας δεν είναι η άδικη σφαγή μιας αθώας κοπέλας, αλλά η εξουσία: πως οι άνθρωποι έλκονται από αυτήν και μέχρι που μπορεί να φτάσουν για να την κατακτήσουν και να την διατηρήσουν.

Για τους Έλληνες η αρπαγή της Ωραίας Ελένης ήταν απλά ένα πρόσχημα για να εκστρατεύσουν κατά της Τροίας και να επιστρέψουν με τα λάφυρα των νικητών. Και φυσικά ούτε η «θυσία» μιας αθώας κοπέλας θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30

odeio


Κυριακή 2/7
Ξεκινούν οι παραστάσεις από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας «Άρμα Θέσπιδος»

10x15)


Τρίτη 4/7, Τετάρτη 5/7
Χορευτικό Τμήμα Δήμου Πατρέων

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:00


Πέμπτη 6/7
Θάνος Μικρούτσικος,– Νίκος Καββαδίας «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου»

Η «5η Εποχή» γιορτάζει 10 χρονιά από την ίδρυσή της. Στο πλαίσιο αυτής της επετείου παρουσιάζει την μουσική παράγωγη: Θάνος Μικρούτσικος – Νίκος Καββαδίας «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Στην παράσταση συμμετέχουν περισσότεροι από 35 ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές και τραγουδιστές: Θάνος Μικρούτσικος – Στέλιος Μάινας – Σταυρός Ζαλμάς – Ελισάβετ Μουτάφη –- Νίκος Αρβανίτης –- Μαριάννα Πολυχρονίδου – Μιχάλης Μαρίνος – Ιωάννης Παπαζήσης καθώς και οι τραγουδιστές Ρίτα Αντωνόπουλου και Κώστας Θωμαΐδης.

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30

stauros tou notou


Εβδομάδα Δημοτικού Ωδείου


Παρασκευή 7/7
Συναυλία Συνόλων Μουσικής Δωματίου Δημοτικού Ωδείου Πατρών
Συμμετέχουν μαθητές απόφοιτοι και καθηγητές.

Αίθριο παλαιού δημοτικού νοσοκομείου – 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 8/7
“Musicals”
Η ορχήστρα δωματίου παρουσιάζει έργα G. Gerswin, L. Bernstein. Διευθύνει ο Γιάννης Μαυρίδης.

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 9/7
«Τραγούδια του Μεσοπολέμου»
Αφιέρωμα στη μουσική των Αττίκ, Γιαννίδη, Σουγιούλ κ.α. Συμμετέχουν Κων. Πιτσιάκου, Γιάννης Φίλιας και Ανδρέας Ζαφειρόπουλος.

Αίθριο παλαιού δημοτικού νοσοκομείου – 21:30

Τετάρτη 12/7
Συναυλία για τα 190 χρονιά από τον θάνατο του L. Van Beethoven
Συμμετέχουν οι μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου: Γ. Μαυρίδης, Μ. Σαφαροβα, Γ. Τοκάρεβ, Ρ. Σμαγκούλοβ, Ν. Κομισάροβ, Γκ. Μποτίνι, Σπύρος Τσελέντης.

Αίθριο παλαιού δημοτικού νοσοκομείου – 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη 13/7
“Altera Musa”
Συμμετέχουν: Παν. Δράκος, Δημ. Μαγκριώτης, Αθήνα Παυλάκη, Σωτ. Πιρούνιας, Αλέκος Χρηστίδης.

Αίθριο παλαιού δημοτικού νοσοκομείου – 21:30
Είσοδος ελεύθερη

Τρίτη 18/7
Ορχήστρα Πατρών

Αίθριο παλαιού δημοτικού νοσοκομείου – 21:30
Είσοδος ελεύθερη


Σάββατο 8/7
Φεστιβάλ στις γειτονίες – Νότιο Διαμέρισμα

Χορευτικά από τους πολιτιστικούς συλλόγους Νεάπολης – Λεύκας – Γλαύκου – Αγ. Νικολάου Λεύκας. Προβολή video από τον εκπολιτιστικό σύλλογο Εργατικών Κατοικιών Λεύκας.

Πλατεία Αγ. Νικολάου Λεύκας – 21:30
Είσοδος ελεύθερη


Κυριακή 9/7
Συναυλία Αγάθωνα Ιακωβίδη – Σοφίας Γεωργαντζή «Από το ρετρό στο ρεμπέτικο»

Ο ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης και η τραγουδοποιός Σοφία Γεωργαντζή ενώνουν τις μουσικές τους δυνάμεις σε μία πρωτότυπη διασκεδαστική παράσταση.

Πλατεία Αγ. Νικολάου Λεύκας – 21:00
Είσοδος ελεύθερη


Κυριακή 9/7
«Ο Μαγικός Αυλός» του Μότσαρτ σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη – – Χριστίνα Κουλουμπή

Η όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ μεταμορφώνεται σε ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες αυτού του μοναδικού συνθέτη. Κείμενο –- αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη. Σκηνοθεσία: – Κάρμεν Ρουγγέρη – – Χριστίνα Κουλουμπή. Σκηνικά –κοστούμια: – Χριστίνα Κουλουμπή.

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:00


Τρίτη 11/7
Ρεμπέτικο Καφέ Αμάν του Φέρρη

Μουσική παράσταση από το συγκρότημα Καφέ Αμάν του Κώστα Φέρρη. Μουσική διεύθυνση: Θεσια Παναγιώτου. Μαζί με τον Κώστα Φέρρη οι: Θεοδοσία Στίγκα, Γιώργος Κουτουλάκης, Θοδωρής Λιζος, Μάνος Κουτσαγγελίδης, Φώτης Τσορανίδης, Δημήτρης Σούτας και Γιώργος Γκίκας

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30


Παρασκευή 14/7
“Piaf! the show”. Η ζωή της Piaf σε μία παράσταση για τη θρυλική ερμηνεύτρια με την Anne Carrere

Η παράφορη και γοητευτική ζωή της Γαλλίδας ερμηνεύτριας ξετυλίγεται σε ένα οπτιοακουστικό θέαμα που έχει αποδειχθεί μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες των τελευταίων ετών. Οι αλησμόνητες μελωδίες της Piaf συνοδεύονται από προβολές ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού δημιουργώντας μία μοναδική ατμοσφαίρα.

Το ρολό και τα τραγούδια ερμηνεύει ένα από τα λαμπρότερα ταλέντα της σύγχρονης γαλλικής σκηνής, η Anne Carrere, η οποία έχει χριστεί κληρονόμος της μουσικής της Piaf και η ωραιότερη φωνή που τραγούδησε το ρεπερτόριο της τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30

Piaftheshow1


Σάββατο 15/7
Φεστιβάλ στις γειτονίες -Αρκτικό Διαμέρισμα

Χορευτικά από τους εκπολιτιστικούς συλλόγους Άνω Συχαινών, Ζαβλανίου, Έσω-έξω Αγυιάς
Έκθεση ζωγραφικής από τον εκπολιτιστικό σύλλογο Καστελοκάμπου

Πλαζ – Έξω Αγυιά – 21:30
Είσοδος ελεύθερη


Κυριακή 16/7
Νίκος Καββαδίας «Ταξιδεύοντας την Ατέλειωτη Γη»

Μουσικό ταξίδι στη μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία. Συμμετέχουν Κώστας Βασιλιάγκος, Ανδρέας Στέργιου, Κώστας Βλαχόπουλος, Θανάσης Σοφρας, Παναγιώτης Μεταλλινός.

Πλαζ – Έξω Αγυιά – 21:30
Είσοδος ελεύθερη


Δευτέρα 17/7
Παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας «Άρμα Θέσπιδος»

Πλαζ – Έξω Αγυιά – 21:15
Είσοδος ελεύθερη

Πλαζ

Πλαζ


Δευτέρα 17/7
«Τακίμ», Παντελής Θαλασσινός – Αρετή Κετιμέ

Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής συμπράττουν στο δυναμικό συγκρότημα των «Τακίμ» και μας προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του ελληνισμού μέσα στο χρόνο. Οι «Τακίμ» θεωρούνται το σημαντικότερο σχήμα σήμερα που ταξιδεύει την παραδοσιακή και όχι, μουσική μας στις νεότερες γενιές με φρέσκια μάτια και σύγχρονο ήχο.

Το ρεπερτόριο τους περιέχει στοιχεία από την κοινή παράδοση της Ελλάδας της ανατολικής Μεσογείου και Βαλκανίων. Μαζί με τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ δημιουργούν μία εκρηκτική συναυλία επί της σκηνής και μας ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο και στις εποχές με κομμάτια μέσα από τον πλούτο της παράδοσης.

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30


Τετάρτη 19/7
Νίκος Πορτοκάλογου “Restart”

Ο Νίκος Πορτοκάλογου κάνει ένα νέο ξεκίνημα με καινούρια μπάντα και καινούρια τραγούδια. H μπάντα αποτελείται από 5 νέους ταλαντούχους μουσικούς και τραγουδιστές και διαθέτει πλούσια ηχοχρώματα (τρομπέτα, βιολί, πιάνο, γιουκαλίλι, κλαρίνο) και 5 μοναδικές φωνές.

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30

14502766_10154535521513784_6454818385779786745_n


World Mousic Festival


Παρασκευή 21/7
“modal4”

Το modal4 επιχειρεί να συνδέσει τον μελωδικό λόγο των μουσικών παραδόσεων της ανατολικής μεσογείου με μία αρμονική – συγχορδιακή πρακτική.

Μία συναυλία που χαρακτηριστικό της είναι το ευρύ φάσμα διαφορετικών μουσικών παραδόσεων από την κλασική αρμονία, τη jαζζ, τους λαϊκούς δρόμους του ρεμπέτικου, μέχρι την ισοκρατηματική λογική της βυζαντινής μουσικής παράδοσης.

Στη συγκεκριμένη μουσική σύμπραξη τους παραπάνω ρόλους διαδραματίζουν ο Ευγένιος Βούλγαρης παίζοντας Yayli Tanbur ένα από τα κατ’ εξοχήν αντιπροσωπευτικά όργανα της κωνσταντινουπολίτικης μουσικής παράδοσης, ο Θάνος Γκουντάνος παίζοντας Άταστη κιθάρα, ο Παύλος Σπυρόπουλος στο κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Τασούδης στα τύμπανα.

Αίθριο παλαιού δημοτικού νοσοκομείου – 21:30


Σάββατο 22/7
Συναυλία Χαικ Γιατζιτζιαν, Γιώτη Κιουρτζόγλου, Βαγγέλη Καριπη (τρίο)

Τρεις από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς σε μία σπάνια συνάντηση κορυφής. O Χαικ Γιατζιτζιαν (ούτι τραγούδι) ο Γιώτης Κιουρτζόγλου (ηλεκτρονικό μπάσο) και ο Βαγγέλης Καριπης (τύμπανα, κρουστά) συμπράττουν επί σκηνής ως τρίο και αναμένεται να μας καταπλήξουν για μία ακόμη φορά. Ο καθένας θεωρείται κορυφαίος στο είδος του με διεθνή αναγνώριση.

Αίθριο παλαιού δημοτικού νοσοκομείου – 21:30


Σάββατο 22/7
Φεστιβάλ στις γειτονίες – Κεντρικό Διαμέρισμα

Πολιτιστικές δράσεις από τους εκπολιτιστικούς συλλόγους Τέρψης, Αγίας Σοφίας, Αγίου Αλέξιου, Αγίου Διονυσίου και τον Παμμικρασιατικό σύνδεσμο.

Νότιο πάρκο – 21:30
Είσοδος ελεύθερη


Κυριακή 23/7
Συναυλία Νίκου Οικονομίδη

Νότιο πάρκο – 21:30
Είσοδος ελεύθερη


Δευτέρα 24/7
Παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας «Άρμα Θέσπιδος»

Νότιο πάρκο – 21:15
Είσοδος ελεύθερη

notio parko

Νότιο Πάρκο


Τρίτη 25/7 |
Παρουσίαση ορχηστρικού έργου “Ojos Verdes” του Ανδρέα Κατερινόπουλου

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30

*Το ορχηστρικό έργο του Ανδρέα Κατερινόπουλου «Ojos Verdes», που επρόκειτο να παρουσιαστεί την Τρίτη 25 Ιουλίου, στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, αναβάλλεται για τον Σεπτέμβριο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς.


Τετάρτη 26/7
“The Moscow Bαllet”

Τα Russian Bαllet Theater παρουσιάζουν το αριστούργημα του Piotr Ilyich Tchaikovsky «Η Ωραία Κοιμωμένη».

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30


Πέμπτη 27/7, Παρασκευή 28/7
Θεατρική Παράσταση «Για όνομα»

Μετάφραση: Θ. Πετροπουλου, Σκηνοθεσία: Κ. Μαρκουλάκη. Πρωταγωνιστούν: Β. Σταυροπούλου, Α. Λουδάρος, Χ. Χατζηπαναγιώτης, Φ. Μουρατίδης, Μ. Κωνστατάκη.

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30


Δευτέρα 31/7, Τρίτη 1/8
Θεατρική Παράσταση «Οιδίπους επί Κολωνώ»

Ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης ανεβάζει τη διαχρονική τραγωδία του μεγάλου τραγικού ποιητή Σοφοκλή.

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30


Πέμπτη 3/8 |
Κ.Θ.Β.Ε. Επτά επί Θήβας

Αισχύλου «Επτά επί Θήβας» σε σκηνοθεσία Τσεζαρις Γκραουζινις.

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30


Κυριακή 6/8
A Companhia Artistica “Cantato con passione”

Συναυλία από γυναικείο μουσικό σχήμα για την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Επί σκηνής βρίσκονται έξι μουσικοί (πιανίστα, υψίφωνος, μεσόφωνος, βιολινιστα, φλαουτίστα και βιολοντσελίστα).

Συναυλία που αναφέρεται στην ρομαντική και αξέχαστη δεκαετία sixties-seventies οπού τα ιταλικά και γενικότερα τα τραγούδια αυτής της εποχής έχουν ιδιαίτερη θέση στις καρδιές μας. Πρόκειται για ένα πραγματικά πλούσιο πρόγραμμα με μουσική και τραγούδι το οποίο υποστηρίζεται από εικόνες και video και θα μας ταξιδέψει με αγαπημένες μελωδίες. Οι ενορχηστρώσεις των έργων είναι ειδικά διασκευασμένες για το σχήμα από τον Δημήτρη Αμπατζη.

Κάστρο Ρίου – 21:30
Είσοδος ελεύθερη


Βήμα νέων καλλιτεχνών
Αίθριο παλαιού δημοτικού νοσοκομείου – 21.30


Παρασκευή 1/9
Συναυλία με την Δάφνη Ζουρνατζή
Συναυλία με την Ρεγγίνα Σοφου και Σωτήρη Καπρούλια

Σάββατο 2/9
Συναυλία με τον Γιάννη Λιώλιο

Κυριακή 3/9
Συναυλία μουσικού σχήματος Flamarabenco
To μουσικό σχήμα Flamarabenco συνδυάζει τις κοινές ρίζες και τα ακούσματα της αραβικής και της φλαμένκο μουσικής. Τα μέλη του, Γιάννης Παναγιωτόπουλος (ούτι – πολίτικη λύρα), Ιωάννης Τσεντρουρος (κρουστά) και Ανδρέας Κικινας (φλαμένκο κιθάρα) ενώ προέρχονται από διαφορετικές μουσικές καταβολές μοιράζονται μία κοινή ιδέα. Αναμιγνύουν παραδοσιακές φόρμες της ανατολικής με φλαμένκο στοιχεία.

Συναυλία με το συγκρότημα Les Scartoi!

13051634_1022930821087161_5043138204436570207_n


Δευτέρα 4/9
Πιάνο σόλο – Τραγούδια χωρίς φωνή με τον Ανδρέα Αδαμόπουλο

Αίθριο παλαιού δημοτικού νοσοκομείου – 21.30
Είσοδος ελεύθερη


Τετάρτη 6/9
Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Μία από της σημαντικές φωνές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής θα μας ταξιδέψει και θα μας κάνει συμπρωταγωνιστές στα όνειρα της. Ένα πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες με αγαπημένα τραγούδια. Υπεύθυνος για της ενορχηστρώσεις των τραγουδιών είναι ο Δημήτρης Μπαρμπαγαλας.

Μαζί της επί της σκηνής οι συνεργάτες της: Βαχαν Γκαλστιαν (κλαρίνο-φλογέρα κ.α), Μιχάλης Καπηλιδης (τύμπανα και κρουστά), Παρασκευας Κίτσος (ακουστική κλασική και ηλεκτρική κιθάρα), Οικονομιδης Γιάννης (τρομπέτα κρουστά και πιάνο), Πασχαλιδης Νίκος (μπουζούκι – λαούτο ούτι και ακουστική κιθάρα).

Ρωμαϊκό Ωδείο – 21:30


Μέρες Σκαγιοπουλείου, 21:30
Είσοδος ελεύθερη


Πέμπτη 7/9
Το σύνολο μουσικής δημιουργίας «Ευήκοον Μέλος» μαζί με την Γασπαρινάτου Μαρουτσέλα

Το σύνολο μουσικής δημιουργίας μαζί με την υπέροχη φωνή της Έλενας Κοσμά. Θα ακουστούν μελωδίες και τραγούδια διαφορετικών χωρών με ενδιάμεσους σταθμούς την Ιταλία, Γαλλία, Κουβά, Λατινική Αμερική κ.α.

Παρασκευή 8/9
Σωματείο Χορωδία «Αντηχώ» – Αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδια «Όταν πιστεύω θάλασσα»

Το σωματείο χορωδία Αντηχώ Πάτρας παρουσιάζει εκδήλωση αφιέρωμα στο Νίκο καβαδια. Το γυναικείο φωνητικό σύνολο της χορωδίας πλαισιώνεται από τους τργουδιστες Χρηστό Κωνσταντοπουλο και Μαρία Ρούτση και από 6μέλη ορχήστρα. Την ενορχήστρωση και διεύθυνση της ορχήστρας έχει ο Νίκος Δημογιάννης. Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης υπάρχει προβολή από την ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδια.

Σάββατο 9/9
Σάκης Παπαδημητρίου – Βασίλης Λέκκας μαζί με το μουσικό σύνολο «Ηδύφωνο». Συμμετέχει στο τραγούδι η Έλενα Παπαδημητρίου

Ο Αχαιός συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου με καλεσμένο τον Βασίλη Λέκκα σε μία μοναδική βράδια γεμάτη μουσική και τραγούδια από την συνεργασία τους άλλα και την προσωπική τους μουσική διαδρομή.

Θα ακουστούν τραγούδια από την δισκογραφία του Σάκη Παπαδημητρίου και Βασίλη Λέκκα άλλα και από άλλες σημαντικές δημιουργίες του συνθέτη καθώς επίσης και τραγούδια από την σημαντική συνεργασία του Βασίλη Λέκκα με τους Έλληνες συνθέτες όπως Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλο κ. α.

Κυριακή 10/9
Συναυλία Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων της Φιλαρμονικής Εταιρείας – Ωδείο Πατρών. «Ρωμιοί συνθέτες της πόλης 17ος – – 18ος αιώνας»

 


Στο πρόγραμμα μπορεί να υπάρξουν αλλαγές.
Περισσότερα στη σελίδα του Φεστιβάλ: www.festivalpatras.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2273 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top