Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 68 Προβολές

Διεθνής Αμνηστία: Εκατοντάδες άτομα εγκατέλειψαν τη Μόρια λόγω των απαράδεκτων συνθηκών

barbed-wire-1199172_1280

barbed-wire-1199172_1280


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία εκατοντάδες άτομα εγκατέλειψαν τη Μόρια καθώς οι απαράδεκτες συνθήκες στον καταυλισμό, η αβεβαιότητα και ο συνωστισμός τροφοδοτούν εντάσεις.

Οι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο πεδίο στη Λέσβο αναφέρουν ότι αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες εγκατέλειψαν τον υπερπλήρη καταυλισμό της Μόριας το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Οι άνθρωποι αυτοί φοβούνται για την ασφάλειά τους μετά από τα επεισόδια της 25ης Μαΐου.

Στις 25 Μαΐου, οι ελληνικές αρχές ανέφεραν ότι 7.300 πρόσφυγες, μετανάστες και μετανάστριες διέμεναν στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο, ο οποίος έχει χωρητικότητα για περίπου 3.000 άτομα. Τα πρόσφατα επεισόδια αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η κατάσταση όχι μόνο δεν είναι βιώσιμη, αλλά είναι και επικίνδυνη.

«Εκατοντάδες άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τον καταυλισμό της Μόριας μετά τα επεισόδια της Παρασκευής, συμπεριλαμβανομένων και οικογενειών με μικρά παιδιά. Οι απαράδεκτες συνθήκες στους καταυλισμούς στα νησιά, η αβεβαιότητα και ο συνωστισμός τροφοδοτούν τις εντάσεις», δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Ελλάδας.

«Οι κάτοικοι του νησιού και οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών προσπαθούν να ανταποκριθούν στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης ακατάπαυστα, παρέχοντας καταφύγιο και κάθε άλλη στήριξη σε όσους δεν μπορούν να επιστρέψουν καθώς φοβούνται για την ασφάλειά τους. Αυτοί είναι που προσπαθούν να γεμίσουν το μεγάλο κενό που αφήνει η κυβέρνηση».

«Οι ελληνικές αρχές είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια των προσφύγων και των μεταναστών στους καταυλισμούς στα νησιά. Η επιμονή τους, όπως και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, να εγκλωβίζουν αυτούς τους ανθρώπους στα ελληνικά νησιά για να εφαρμόσουν τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας όχι μόνο καταδικάζει τους τελευταίους σε δύσκολες συνθήκες, αλλά και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τους. Οι αιτούντες άσυλο δεν θα έπρεπε να αναγκάζονται να παραμείνουν στα νησιά».Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3435 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top