Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 107 Προβολές

Διήμερο σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου «Επικράτεια γυναικών»

epikrateia-gynaikwn1

epikrateia-gynaikwn1


Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με την εταιρία διανομής ταινιών Tanweer παρουσιάζουν το διήμερο σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου «Επικράτεια γυναικών». Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, 18:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Η Επικράτεια γυναικών είναι ένας τακτικός κινηματογραφικός κύκλος του Ινστιτούτου Θερβάντες που αναδεικνύει τη σημασία της μοναδικότητας των κινηματογραφιστριών και των θεμάτων που σχετίζονται με τη γυναίκα. Φέτος, ο κύκλος περιλαμβάνει δύο μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας, ένα ντοκιμαντέρ για μια εμβληματική γυναικεία μορφή και μια σειρά τεσσάρων ταινιών μικρού μήκους με τον κοινό τίτλο «Επαναστάτριες: Ισπανίδες στις ταινίες μικρού μήκους».

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

Τετάρτη 9/5, 18:00
Επαναστάτριες: Ισπανίδες στις ταινίες μικρού μήκους

– Δεσποινίς Wamba (2017, 17’), της Estefanía Cortés. Ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 17 ετών.
– Όαση (2014, 15’), της Carmen Jiménez. Ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 15 ετών.
– Η Σάρα σε φυγή (2015, 15’), της Belén Funes.Ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 12 ετών.
– Σκουπίδια (2016, 16’), των DOSCABEZAS (Laura Sisteró, Alejo Levis), Ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 7 ετών.

Τετάρτη 9/5, 19:35
Πως να γίνεις ένας φυσιολογικός άνθρωπος (2015), της Leticia Dolera

Διάρκεια: 81΄. Ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 7 ετών.
Η Μαρία είναι μια τριαντάχρονη γυναίκα που βλέπει τη ζωή να της γυρνά την πλάτη: δεν έχει δουλειά, της έχουν κάνει έξωση, η αισθηματική της ζωή είναι ανύπαρκτη κι έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά της. Όταν σε μια συνέντευξη τη ρωτούν τι άνθρωπος είναι, εκείνη συνειδητοποιεί ότι δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις ώστε να θεωρείται «φυσιολογική», και αποφασίζει να αλλάξει.

Πέμπτη 10/5, 18:00
Μαρία Μολινέρ. Απλώνοντας λέξεις (2017), της Vicky Calavia

Διάρκεια: 70΄. Κατάλληλη για όλους.
Μια γυναικεία παρουσία μάς παρουσιάζει τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής της Μαρία Μολινέρ, ξεχωρίζοντας τους όρους που τα καθορίζουν και τα σκιαγραφούν, καθώς και τους ορισμούς που προσφέρει γι’ αυτά η Μαρία στο δικό της λεξικό. Πρόκειται για μια διήγηση διατυπωμένη μέσα από τις δικές της λέξεις, η οποία τονίζει το βαθύ ίχνος που πλάθει η προσωπικότητα της Μαρία στο αριστούργημά της: το Χρηστικό Λεξικό Ισπανικής Γλώσσας.

Πέμπτη 10/5, 19:15
Ματωμένος γάμος (2015), της Paula Ortiz

Διάρκεια: 93΄. Ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 16 ετών.
Ο Λεονάρντο, ο Γαμπρός και η Νύφη αποτελούν ένα τρίγωνο αχώριστο από παιδιά, όμως τον Λεονάρντο και τη Νύφη ενώνει μια κλωστή αόρατη, αδυσώπητη, άρρηκτη… Τα χρόνια περνούν κι εκείνη, μέσα στην αγωνία και τη δυστυχία της ζωής της, ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Γαμπρό σε μια λευκή έρημο, σε μια χέρσα έκταση όπου ζει με τον πατέρα της. Τη μέρα πριν τον γάμο την πόρτα της χτυπά μια ηλικιωμένη ζητιάνα που της προσφέρει ένα δώρο και μια συμβουλή: «Μην παντρευτείς αν δεν τον αγαπάς», ενώ της δίνει δύο κρυστάλλινα στιλέτα. Ένα ρίγος διαπερνά το κορμί και την ψυχή της Νύφης

epikrateia-gynaikwn2


Ταυτότητα Εκδήλωσης


Ημερομηνία:
Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, 18:00 & 19:35
Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, 18:00 & 19:15
Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Τοποθεσία:
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα

Είσοδος:
Ελεύθερη


Πληροφορίες:
Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.gr, www.hau.gr/cultureΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3233 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top