Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 138 Προβολές

Δήμος Πατρέων: Ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος και στους δανειστές

dimos-patreon

dimos-patreon


Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, αποφάσισε την μη απόδοση των ταμειακών αποθεμάτων του στην κυβέρνηση, «να μην μεταφερθεί δηλαδή, ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος και στους δανειστές», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμος.

Το θέμα της μη απόδοσης των ταμειακών αποθεμάτων των Δήμων στην κυβέρνηση συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, στη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εισηγητής από πλευράς δημοτικής παράταξης, ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας, ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, με έγγραφο του στις 22/09/2017, επανέρχεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015 και αφορούσε την απόδοση των ταμειακών διαθέσιμων των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο για όσους δεν συμμορφώθηκαν απειλείται η μη καταβολή μέρους ή ολόκληρης της ΚΑΠ.

Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων με τις αποφάσεις του 138/2015 και 143/2015 έχει πάρει θέση, καθώς επίσης και με σχετικό εντέλλεσθε 7/5/2015 αρ. πρωτ. 1957 του Δημάρχου.

Επιμένουμε στη θέση μας να μην μεταφερθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος και στους δανειστές.

Τα διαθέσιμα του δήμου είναι για τους εργαζόμενους, το λαό και τις ανάγκες του, όχι για τις τράπεζες, τους δανειστές και το κεφάλαιο».

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2453 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top