Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 307 Προβολές

Δυο μήνες απλήρωτοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βύρωνα

money-926631_1280

money-926631_1280


Σε επίσχεση εργασία θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες εάν δεν πληρωθούν, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βύρωνα, καθώς παραμένουν δύο μήνες απλήρωτοι. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, με τους πενιχρούς μισθούς που δεν διασφαλίζουν καν μια αξιοπρεπή ζωή, είναι αδιανόητο να παραμένουν εργαζόμενοι απλήρωτοι δυο μήνες, να βαδίζουν για τον τρίτο μήνα και να αντιμετωπίζεται αυτό ως κανονικότητα. Οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να ασκήσουν το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας, ως μια ύστατη προσπάθεια πίεσης για την καταβολή των μισθών τους, εάν δεν καταβληθεί η μισθοδοσία τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Οι εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο  Κέντρο κοινότητας (κοινωνική δομή) του Δήμου Βύρωνα παραμένουν απλήρωτοι τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο 2018. Παρά την αναγνώριση της μη καταβολής της μισθοδοσίας από τη δημοτική αρχή, το πρόβλημα δεν έχει  αντιμετωπιστεί, με αποτέλεσμα οι  συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους και να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση.

Ο λόγος που δεν καταβάλλεται η μισθοδοσία είναι ότι ο Δημοτική αρχή  δεν παρακολούθησε- ενημέρωσε το φάκελο για την χρηματοδότηση του προγράμματος, με αποτέλεσμα να μην έχουν έρθει στο δήμο τα χρήματα από την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας  και οι εργαζόμενοι να μην πληρώνονται.

Η  υπομονή των εργαζομένων εξαντλείται.

Σε μια δύσκολη εποχή, με μισθούς που δεν διασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή, δεν είναι δυνατόν να παραμένουν εργαζόμενοι απλήρωτοι δυο μήνες και να βαδίζουν για τον τρίτο μήνα.

Εάν δεν καταβληθεί η μισθοδοσία τις αμέσως επόμενες ημέρες είναι υποχρεωμένοι να ασκήσουν το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας, ως μια ύστατη προσπάθεια πίεσης για την καταβολή των μισθών τους.

Κατανοούμε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στους δημότες που πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό των μνημονικών πολιτικών  και εξυπηρετούνται καθημερινά από το Κέντρο κοινότητας. Ζητάμε την κατανόηση και την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αίτημα μας.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να προχώρησει άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα υπουργεία οικονομικών και εσωτερικών να δώσουν την δυνατότητα στους δήμους να καταβάλουν την μισθοδοσία στους εργαζόμενους από χρήματα των δήμων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
Σεπτέμβριος 2018

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3819 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top