Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 109 Προβολές

Egginton William – «Μιγέλ ντε Θερβάντες: Ο πρώτος συγγραφέας του σύγχρονου κόσμου»

o-protos-syggrafeas-toy-sygxronou-kosmou

Στις αρχές του δέκατου έβδομου αιώνα ένας σακάτης, γκριζομάλλης, σχεδόν φαφούτης βετεράνος των πολέμων της Ισπανίας ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία εξέδωσε ένα βιβλίο. Πρόκειται για την ιστορία ενός φτωχού ευγενή που του έχει σαλέψει από τα πάμπολλα ιπποτικά μυθιστορήματα που έχει διαβάσει, ο οποίος, ζώντας μέσα στην αυταπάτη ότι είναι περιπλανώμενος ιππότης, μπλέκεται σε κωμικές περιπέτειες. Το βιβλίο αυτό, ο Δον Κιχότης, πούλησε έκτοτε περισσότερα αντίτυπα από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο εκτός από την Αγία Γραφή κι έκανε τον συγγραφέα του, τον Μιγέλ ντε Θερβάντες, τον πιο πολυδιαβασμένο συγγραφέα στην ιστορία. Όμως ο Θερβάντες δεν έγραψε απλώς ένα «μπεστ σέλερ». Επινόησε έναν τρόπο λογοτεχνικής γραφής.

Το βιβλίο παρουσιάζει πώς ο Θερβάντες έφτασε να δημιουργήσει τη μυθοπλασία όπως τη γνωρίζουμε σήμερα και πώς το δημιούργημά του άλλαξε τον κόσμο.

«Μιγέλ ντε Θερβάντες: Ο πρώτος συγγραφέας του σύγχρονου κόσμου»


Εκδόσεις Πατάκη

Συγγραφέας: William Egginton
Μετάφραση: Πέτρος Γεωργίου
Ημερομηνία έκδοσης: Ιούνιος 2018
Σελίδες: 480
Διαστάσεις: 13 x 20Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3601 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top