Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 371 Προβολές

Εγώ, εγώ κι εγώ ή αλλιώς η παρακμή της παρακμής

alone-971122_1280-(1)

alone-971122_1280-(1)


Ζούμε την παρακμή της παρακμής. Σε μια κοινωνία που δεν έχει μείνει τίποτα προφανώς για να πιαστεί κάποιος και να νιώσει καλά με το εαυτό του (δεν βρίσκω άλλη εξήγηση), ο άνθρωπος έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για κάλυψη των ναρκισσιστικών του αναγκών στα κοινωνικά δίκτυα.

Έχει αποκτήσει συνήθειες σταρ. Αποθεώστε με! Καινούριο μαλλί, σέλφι! Πάω γυμναστήριο, σέλφι! Έχω καινούριο σύντροφο, σέλφι! Σε μια φωτογραφία ενός εξαιρετικού τοπίου, θεωρεί υποχρέωσή του να μπει κι ο ίδιος στη φωτογραφία, μη τυχόν θεωρήσουν πως δεν πήγε εκείνος στον προορισμό και τον παρεξηγήσουν. Τεράστια ανάγκη αυτοπροβολής, δείτε με, δείτε με, κατάντια. Ένας ξεπεσμός άνευ προηγουμένου. Υπάρχει κόσμος που έχει εγκλωβιστεί στα κοινωνικά δίκτυα γιατί εκεί παίρνει like. Δεν υπάρχει λόγος κοινωνικοποίησης εκτός. Γιατί άλλωστε; Αφού παίρνω like λέμε.

Ευτυχώς σ’ αυτή τη μιζέρια υπάρχουν κι άνθρωποι που θα μας ανοίξουν δρόμους, προβάλλοντας κι όμορφα πράγματα στα κοινωνικά δίκτυα, με ιδιαίτερο λόγο, εξαιρετικά πολιτικά κείμενα, προτάσεις για ψυχαγωγικές δραστηριότητες και τέλος πάντων έχεις να δεις και δυο πράγματα μακριά απ’ την συνολική ανοησία που κυκλοφορεί.

Το ζόρικο κομμάτι είναι πως πάντα ο πάτος κάνει τον περισσότερο θόρυβο, πράγμα που σημαίνει πως χρειάζεται μια παραπάνω προσπάθεια αναζήτησης για να βρεις κάτι ενδιαφέρον, γεγονός που συμβαίνει και στην πραγματική ζωή. Τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν κάλλιστα να γίνουν ένα εξαιρετικό περιοδικό στα χέρια του χρήστη, αρκεί να ξέρει ποια σελίδα να γυρίσει.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 60 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | pavloualexandros@hotmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top