Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 204 Προβολές

Έκκληση για συμπαράσταση – ψήφισμα στο Στράτο Δασκαρόλη

stratos2

stratos2


Μήνυμα και αγωνιστικούς χαιρετισμούς στέλνει μέσα από τα κρατητήρια ο Στράτος Δασκαρόλης που τιμωρήθηκε με 42 μέρες κράτηση επειδή αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια. Ο ίδιος όντας άνεργος αρνήθηκε την πληρωμή όχι μόνο των διοδίων, διεκδικώντας το δικαίωμα για ελεύθερη κυκλοφορία στις εθνικές οδούς, αλλά και την πληρωμή των προστίμων που του επιβλήθηκαν.

Το μήνυμα του Στράτου:

Σας στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Βρίσκομαι για τέταρτη μέρα κρατούμενος στα κρατητήρια του Α.Τ. Καλαμάτας άδικα και παράνομα γιατί έκανα το καθήκον μου απέναντι στην χώρα και το σύνταγμα της. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι απλά δεν καταργεί τα διόδια που αυξάνονται και πληθύνονται αλλά διατηρεί τα νομικά πλαίσια που ποινικοποιούν τις αντιδράσεις όσων αρνούνται να δώσουν λεφτά στους ιδιώτες που λυμαίνονται τους δημόσιους δρόμους και το οδικό δίκτυο.

Μου δίνετε πολύ δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα ενάντια στους εξουσιαστές της Ελλάδος που εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό και πουλάνε την πατρίδα μας. Ο αγώνας που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαι ο πρώτος και ο τελευταίος που φυλακίζεται για τέτοιους λόγους. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και σας υπόσχομαι ότι θα ανταποδώσω με σκληρό και αμείωτο αγώνα όταν με το καλό βγω από εδώ σε 38 μέρες.

Στράτος Δασκαρόλης
Α.Τ. Καλαμάτας, 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ταυτόχρονα μια ομάδα υποστήριξης προσπαθεί να δημοσιοποιήσει ευρέως το γεγονός και να ασκήσει τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση για την απελευθέρωσή του. Μέσα από ένα ψήφισμα που έχουν συντάξει γίνεται έκκληση για συμπαράσταση στον αγώνα του Στράτου. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν:

«Ας αναλογιστούμε όλοι μας ότι ο Στράτος είναι από τους πρώτους πολίτες που καταδικάζεται για πρόστιμα που δεν έχει πληρώσει στα διόδια και ο μοναδικός που διάλεξε να πάει φυλακή αντί να πληρώσει τα παράνομα πρόστιμα. Ο Στράτος παλεύει για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνησή μας σε ασφαλείς, χιλιοπληρωμένους από τους Έλληνες πολίτες, δρόμους. Η ελεύθερη μετακίνηση όλων των πολιτών σε δρόμους που είναι ασφαλείς είναι αγαθό, όπως είναι η δωρεάν παιδεία και υγεία, το νερό και ο ηλεκτρισμός. Σήμερα είναι στη φυλακή ο Στράτος, αύριο θα είμαστε χιλιάδες».

Περισσότερες πληροφορίες για την Ομάδα Στήριξής του Στράτου Δασκαρόλη μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω σελίδες:

blog: omada-stiriksis.blogspot.gr
facebook: Ομάδα Στήριξης του Στράτου Δασκαρόλη

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3583 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top