Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 69 Προβολές

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στον κήπο του Πολύεδρου

ΠΟΛΥΕΔΡΟ-ΚΗΠΟΣ-1-b

ΠΟΛΥΕΔΡΟ-ΚΗΠΟΣ-1


Συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες εκπαιδευτικές δράσεις στον κήπο του Πολύεδρου (Κανακάρη 147) στην Πάτρα.

Αυτή την εβδομάδα θα δουλέψουμε με θέμα «τα παιχνίδια». Παίζοντας και δημιουργώντας θα μάθουμε για τα παιχνίδια άλλων εποχών, παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά σε άλλες γωνιές του κόσμου και θα φτιάξουμε με φαντασία δικά μας χειροποίητα παιχνίδια. Θα μάθουμε πως παίζονται πολλά ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια. Θα παίξουμε κρυφτό, τυφλόμυγα, σπασμένο τηλέφωνο, τα μήλα, αγαλματάκια, μπίζ, αλάτι ψιλό, αμπάριζα και τόσα άλλα παιχνίδια που μπορούν να παίζουν και να διασκεδάζουν τα παιδιά  με τις παρέες τους. Τα παιχνίδια θυμίζουν τις όμορφες στιγμές της παιδικής μας ηλικίας. Είναι πάντα μια πλούσια πηγή χαράς, απόλαυσης και αγαπημένων αναμνήσεων για μια ολόκληρη ζωή.

Κάθε εβδομάδα μέχρι το τέλος Ιουλίου. Δευτέρα με Παρασκευή με έναν διαφορετικό θεματικό κύκλο δημιουργούμε μαζί με τα παιδιά, με κέφι, φαντασία και έμπνευση. Τα βιβλία, οι εικαστικές εκθέσεις στο Πολύεδρο, ο καταπράσινος κήπος με τα πουλιά να κελαηδούν, μικρές βόλτες στην πόλη και την γειτονιά μας, αφηγήσεις, ολιγόλεπτα animations, επιτραπέζια παιχνίδια, μας δίνουν αφορμές και ώθηση για να εκδηλώσουμε συναισθήματα και να εκφραστούμε δημιουργικά. Μαζί μας εκπαιδευτικοί, εμψυχωτές, εικαστικοί, μουσικοί, ηθοποιοί και συγγραφείς.

Ξεκινάμε στις 9 το πρωί με ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στο βιβλιοπωλείο και τελειώνουμε 1 το μεσημέρι, κάνοντας ένα διάλειμμα για υγιεινό κολατσιό, που τις περισσότερες φορές το φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα ανακαλύψουν και θα μάθουν μέσα από διαφορετικές τεχνικές χρησιμοποιώντας νέα, πρωτότυπα υλικά και πολλή φαντασία.

Την πρώτη εβδομάδα ξεκινήσαμε με την θεματική ενότητα «παραδεισένιος κήπος». Λουλούδια, δέντρα και πουλιά ζωντάνεψαν μέσα από βιβλία και τις δημιουργικές κατασκευές των παιδιών. Δουλέψαμε με διαφορετικές τεχνικές: ζωγραφική, κολλαζ, decoupage, κηπουρική.

Θα ακολουθήσουν δράσεις με θέμα «θαλασσινά ταξίδια», «το βιβλίο της πόλης» και «ταξίδια στο διάστημα».

Το πρόγραμμα έχουν σχεδιάσει και οργανώσει οι εκπαιδευτικοί Λητώ – Ηλιάννα Καπέλλα, Νικολίτσα Κυριαζοπούλου, Χρυσάνθη Νικολοπούλου και η εικαστικός Όλγα Νικολοπούλου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Πολύεδρο, τηλ. 2610 277342, 6948123165

Tagged with: ,


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3959 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top