Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 44 Προβολές

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Απριλίου στον «Ελληνικό Κόσμο»!

eikastiko2-(1)

eikastiko2-(1)


Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα – για παιδιά 3 έως 5 ετών

Σάββατο 14 Απριλίου 2018
 «Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…»

Θα ήθελες να κάνεις τον Γύρο του Κόσμου; Να δεις πως ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη. Φαντάσου πως είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη. Εσένα πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι.

Ένα μαγικό χαλί μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της γης. Ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους για να ανακαλύψουμε στοιχεία πολιτισμού, πανίδας και χλωρίδας. Ένα ταξίδι γεμάτο παιχνίδι, χορό, εικόνες και δημιουργία.

Σάββατο 21 Απριλίου 2018
 «Το λιοντάρι και ο ποντικός»

Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο. Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη «δύναμή» μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

Με ερέθισμα την αφήγηση παιδιά και γονείς δημιουργούν και ξεκινούν ένα ταξίδι στον μύθο μέσω της δραματοποίησης. Πώς ένιωθε το λιοντάρι και το ποντίκι στη σπηλιά; Πώς είναι το θυμωμένο λιοντάρι, και τι συμβαίνει όταν αυτό παγιδευτεί;

Σάββατο 28 Απριλίου 2018
 «Παίζοντας με τις αισθήσεις»

Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις. Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μία – μία και τις πέντε!

Ο ήλιος λάμπει και ένα ελαφρύ αεράκι χαϊδεύει το μάγουλο. Λίγο πιο κάτω μια γάτα νιαουρίζει και από το σπίτι της γειτόνισσας μοσχοβολάει κανέλα. Τι να μαγειρεύει άραγε; Μήπως να δοκιμάσω; Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια ανακαλύπτουμε τις πέντε αισθήσεις και τη μαγεία του να απολαμβάνουμε την καθημερινότητα μας μέσα από αυτές!

Ταυτότητα Εκδήλωσης


Ημερομηνία:
14/4 , 21/4, & 28/04/2018
Σάββατο: 11:30
Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
Για παιδιά 3 έως 5 ετών

Τοποθεσία:
Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, Ταύρος)

Εισιτήρια:
8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης


Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ.: 212 25 40 000 – Η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, είναι απαραίτητη.

LIODARI-KAI-PONTIKOS


Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα – για παιδιά (Νηπιαγωγείο – Γ’ Δημοτικού)

Κυριακή 1 Απριλίου 2018
«Χάσαμε τ’ αυγά και τα πασχάλια…!»

Πάσχα και τα αυγά έχουν την τιμητική τους. Φόρεσαν «τα καλά τους» και μας περιμένουν με  διάθεση… μάλλον ντροπαλή, αφού έχουνε κρυφτεί. Ελάτε ν’ ανακαλύψουμε τις κρυψώνες τους, να παίξουμε μαζί τους, να δούμε τι μπορούν να κάνουν, αλλά και πόσα εμείς μπορούμε να κάνουμε με αυτά.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο κέφι και διασκέδαση με πρωταγωνιστές το παιχνίδια και τα πασχαλινά αυγά. Τι λέτε θα τα ξετρυπώσουμε;

Κυριακή 15 Απριλίου 2018
«Τελεία στην τελεία… έτοιμη η δημιουργία»

Με μια τελεία μπορείς… να ονειρευτείς, να παίξεις, να ζωγραφίσεις, να δημιουργήσεις. Ταξιδέψτε μαζί της και ανακαλύψτε  ιστορίες φανταστικές μέσα από έργα σημαντικών εκπροσώπων του πουαντιγισμού, αλλά και έργα που εσείς θα εμπνευστείτε.

Με αφορμή μία τελεία ταξιδεύουμε στον μαγικό κόσμο των εικαστικών, ανακαλύπτουμε πολλές χρωματιστές τελείες και πολλές διαφορετικές ιστορίες. Παίζουμε, δημιουργούμε και βλέπουμε την τελεία αλλιώς.

Κυριακή 22 Απριλίου 2018
«Ηρακλής & Θησέας… δύο ήρωες, ένας μύθος »

Δύο από τους γνωστότερους μυθικούς ήρωες της αρχαιότητας συναντιούνται μέσα από άγνωστες ιστορίες. Ποια είναι τα κοινά σημεία τους; Δεν έχουμε παρά να τα ανακαλύψουμε.

Οι ιστορίες των ηρώων, Θησέα και Ηρακλή, γίνονται έμπνευση για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μας ταξιδεύει στη μυθολογία. Συναντήθηκαν ποτέ αυτοί οι δύο ήρωες; Ποια ήταν τα κοινά τους σημεία; Ανακαλύπτουμε άγνωστες μικρές ιστορίες δύο πολύ μεγάλων πρωταγωνιστών της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας!

Κυριακή 29 Απριλίου 2018
«Γκραν και Γκρουν και Τρίκι Τράκα, δες περνάει  μια Σακαράκα…!»

Αν και ο τροχός αποτελεί ανακάλυψη των αρχαίων χρόνων, το αυτοκίνητο μία από τις εφευρέσεις που άλλαξαν τη ζωή μας, γεννήθηκε μόλις πριν από περίπου 130 χρόνια και από τότε μέχρι σήμερα η εξέλιξη του υπήρξε ραγδαία.

Το αυτοκίνητο ήρθε, μα δεν κέρδισε απ’ την αρχή τις εντυπώσεις. Αλήθεια, ποιος έφτιαξε το πρώτο αυτοκίνητο, ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις και πώς περάσαμε από τα άλογα στους τροχούς; Ελάτε να παίξουμε και ν’ ανακαλύψουμε την ιστορία του.

Ταυτότητα Εκδήλωσης


Ημερομηνία:
01/4 , 15/4, 22/4, & 29/04/2018
Κυριακή: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
(Νηπιαγωγείο – Γ’ Δημοτικού)

Τοποθεσία:
Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, Ταύρος)

Εισιτήρια:
8,50 ευρώ | Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης


Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ.: 212 25 40 000 – Η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, είναι απαραίτητη.

O-GYROS-TOY-KOSMOUΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3125 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top