Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 279 Προβολές

Έκθεση video art της Γιούλας Παπαδοπούλου στο Bandapart Studio, Καλαμάτα

Gioula_Papadopoulou2

Gioula_Papadopoulou


Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 | 20:00

Τρίτη 19 & Τετάρτη 20/2 | 17:00-19:00

Η Γιούλα Παπαδοπούλου, εικαστικός και καλλιτεχνική διευθύντρια του Video Art Μηδέν, θα παρουσιάσει μια νέα ενότητα της προσωπικής της δουλειάς στο Bandapart Recording Studio (Αναγνωσταρά 20) στην Καλαμάτα.

Στον κυρίως χώρο του στούντιο θα προβάλλονται τα βίντεο-έργα When I was the sea και When I was the earth, δύο συμβολικά έργα που διερευνούν, μέσα από ποιητικούς και οπτικούς συμβολισμούς, τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας μαγικά τεχνητά τοπία που συνδιαλέγονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο με την ανθρώπινη μορφή και παρουσία. Οι κατασκευασμένοι, φανταστικοί κόσμοι, που προέκυψαν από πολύπλοκα «κολάζ» φυσικών στοιχείων από διάφορες εικόνες που αντλήθηκαν από το διαδίκτυο, δημιουργούν μια περίεργη αίσθηση οικειότητας και ανοίκειου ταυτόχρονα, φυσικού και παράξενου την ίδια στιγμή.

Ταυτόχρονα, στο χώρο υποδοχής του στούντιο, θα παρουσιάζεται μια επιλογή από παλαιότερα έργα της, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη συγκεκριμένη θεματολογία, θέτοντας εννοιολογικές συνδέσεις με έμφαση στην ανθρώπινη μορφή και ύπαρξη. Η συμπληρωματική αυτή παρουσίαση έχει ως στόχο να δώσει περισσότερα στοιχεία για τη συνολική πορεία, τους άξονες και τις αναφορές της εικαστικής της δουλειάς.

Εγκαίνια-κυρίως event: Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, 20:00

Τα έργα θα παραμείνουν στο Bandapart Recording Studio την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου (ώρες επίσκεψης: 17:00-19:00).

when_I_was_the_earth_Gioula_Papadopoulou_videostill


Βιογραφικά στοιχεία: Η Γιούλα Παπαδοπούλου σπούδασε Συντήρηση Έργων Τέχνης στο ΤΕΙ Αθήνας, ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) στις «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης», στην ΑΣΚΤ, απ’ όπου αποφοίτησε με υποτροφία καλύτερης επίδοσης ΙΚΥ. Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα βιντεοτέχνης στη  Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Ασχολείται κυρίως με τη βιντεοτέχνη και τις ψηφιακές μορφές τέχνης. Έχει παρουσιάσει έργα της σε περισσότερες από 50 εκθέσεις και διοργανώσεις βιντεοτέχνης και ψηφιακών τεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος και συνδιευθύντρια του διεθνούς φεστιβάλ Video Art Μηδέν, που ιδρύθηκε το 2005 στην Καλαμάτα, και έχει συνεργαστεί ως επιμελήτρια με πολλούς οργανισμούς, διεθνή φεστιβάλ και μουσεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας επιλογές βιντεοτέχνης.

Το Bandapart Recording Studio είναι ένα σύγχρονο στούντιο ηχογραφήσεων και προβών που λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια στο κέντρο της Καλαμάτας, αλλά και ένας εναλλακτικός χώρος συνάντησης των τεχνών, ο οποίος έχει φιλοξενήσει μουσικά και οπτικοακουστικά event, θεατρικά δρώμενα και performance, καθώς και προβολές βιντεοτέχνης του Video Art Μηδέν.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3435 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top