Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 351 Προβολές

“ELDORADO” – Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τις Σκουριές χρειάζεται τη στήριξη όλων μας για να ολοκληρωθεί

eldorado-documentary

eldorado-documentary


Ένα νέο ντοκιμαντέρ για την υπόθεση της Eldorado Gold στη Χαλκιδική είναι στα σκαριά και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας για να ολοκληρωθεί. Για τη συγκέντρωση του ποσού που απαιτείται έχει ξεκινήσει μια καμπάνια crowdfunding και απομένουν μόλις 8 μέρες για να συγκεντρωθεί το ποσό, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η ταινία.

Οι δύο κινηματογραφιστές δημιουργοί, Leopold Helbich και Wasil Schauseil, δουλεύουν πάνω σε αυτό το ντοκιμαντέρ εδώ και περίπου ένα χρόνο. Έχουν ήδη συγκεντρώσει ένα εκτενέστατο υλικό και τα χρήματα τα χρειάζονται για το τελικό στάδιο της παραγωγής, ώστε η ταινία να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018.

Οι ίδιοι έγιναν θύματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας που επικρατεί στην περιοχή όταν κατά την επίσκεψή τους στις Σκουριές τον περασμένο Σεπτέμβριο τους σταμάτησαν τα ΟΠΚΕ και τους υποχρέωσαν να διαγράψουν το υλικό που είχαν τραβήξει με drone. Για το περιστατικό έχει κατατεθεί καταγγελία στην ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η ταινία «ELDORADO» περιγράφεται ως «ένα επείγον ντοκιμαντέρ» για τον αγώνα των πολιτών από τα κάτω ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή από την υψηλού κινδύνου δραστηριότητα εξόρυξης χρυσού στη μεγαλύτερη μεταλλευτική περιοχή της Ευρώπης που βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα. Καταγράφει την αντίσταση και την ποινικοποίηση του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη από την ελληνική κυβέρνηση, την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων ιδεών που βρίσκεται σε εξέλιξη σε μια από τις πλέον χτυπημένες από την κρίση χώρες της Ευρώπης.

Όλες οι λεπτομέρειες για την ταινία μπορείτε να τις βρείτε στο Indiegogo και στη σελίδα του στο facebook.

«Επίσημοι συνεργάτες» του νέου ντοκιμαντέρ, είναι το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» και η SOMO, η Ολλανδική ΜΚΟ που αποκάλυψε το σκάνδαλο φοροαποφυγής της Eldorado.

Όταν η ταινία ολοκληρωθεί, το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» θα τη δημοσιεύσουν στη σελίδα του και στη συνέχεια θα προβληθεί σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ για να γίνει γνωστό παντού το έγκλημα της Eldorado Gold στη Χαλκιδική.

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2709 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top