Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 47 Προβολές

Έλενα Φερράντε – «Η παραλία τη νύχτα»

11055

Μόνη της σε µια παραλία, η Τσελίνα η κούκλα περνάει µια τροµερή νύχτα. Ο Κακός Ναυαγοσώστης του ∆ειλινού προσπαθεί να κλέψει τα λόγια της, η Φωτιά θέλει να την κάψει και η Θάλασσα αρνείται να ακούσει τα παρακαλετά της. Όµως το χειρότερο είναι πως την έχει εγκαταλείψει η µαµά της, η µικρή Μάτη, που νοιάζεται µόνο για το καινούριο της γατάκι. Με τη µία περιπέτεια να διαδέχεται την άλλη, η νύχτα γίνεται µέρα και τότε η Τσελίνα θα αντικρίσει τα πάντα µε λίγο πιο καθαρό βλέµµα.

Μια σύντοµη, συγκινητική και µυστηριώδης ιστορία για τους µελλοντικούς αλλά και τους σηµερινούς λάτρεις των βιβλίων της Έλενα Φερράντε. Ένα σκοτεινό παραµύθι για το καλό και το κακό, για τους εφιάλτες και τα όνειρα, για τον φόβο και την ελπίδα αλλά και για τη δύναµη του λόγου ενάντια στη βία.

Έλενα Φερράντε είναι το ψευδώνυµο µιας διάσηµης Ιταλίδας συγγραφέως της οποίας η πραγµατική ταυτότητα παραµένει άγνωστη από το 1992 που κυκλοφόρησε το πρώτο της µυθιστόρηµα µε τίτλο Βάναυση αγάπη.  Μετά το 2011 γνώρισε τεράστια επιτυχία µε την Τετραλογία της Νάπολης που κατέκτησε παγκοσµίως κοινό και κριτικούς και µεταφράστηκε σε περισσότερες από 40 γλώσσες.
Και τα τέσσερα βιβλία της τετραλογίας (Η υπέροχη φίλη µου, Το νέο όνοµα, Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που µένουν, Η ιστορία της χαµένης κόρης) κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πατάκη, από τις οποίες θα κυκλοφορήσει σύντοµα και το δεύτερο µυθιστόρηµά της Μέρες εγκατάλειψης.

Η Παραλία τη νύχτα βασίζεται στο µυθιστόρηµα της Φερράντε La figlia oscura (2006). Είναι το µοναδικό βιβλίο της και για παιδιά αλλά και για µεγάλους.

Η Μάρα Τσέρρι είναι µία από τις καλύτερες Ευρωπαίες εικονογράφους. Συνεργάζεται µε κορυφαίους εκδοτικούς οίκους, εφηµερίδες
και περιοδικά.

«Η παραλία τη νύχτα»


Εκδόσεις Πατάκη

Συγγραφέας: Έλενα Φερράντε
Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
Εικονογράφος: Μάρα Τσέρρι
Α’ Έκδοση: Νοέμβριος 2017
Σελίδες: 40
Διαστάσεις: 16×21

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2711 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top