Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 137 Προβολές

Ελένη Σβορώνου – «Πράσινος πυρετός»

Prasinos-piretos

Τέσσερις έφηβοι πάσχουν από μια σπάνια αλλεργία: τη SOKIN. Βγάζουν σπιθουράκια, καντήλες και φλύκταινες όταν παραβιάζεται ένας νόμος. Ιδίως όταν η παρανομία βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον γύρω τους. Κανένας τους δε διάλεξε να είναι ένα «βαρόμετρο εφαρμογής των νόμων»! Υποφέρουν. Μόνη γιατρειά είναι το φάρμακο AntiSOKIN. Ένα φάρμακο που πωλείται στα φαρμακεία και στα βιβλιοπωλεία. Βγαίνει σε ταμπλέτες, σιρόπι και βιβλίο! Είναι ο ανά χείρας οδηγός δράσης.

Οι τέσσερις φίλοι ακολουθούν τις οδηγίες άλλοτε κατά γράμμα και άλλοτε αυτοσχεδιάζοντας. Και το διασκεδάζουν. Ζήσε μαζί τους την περιπέτεια. Όπλα σας είναι μια σειρά από τρόπους κινητοποίησης που έχουμε όλοι οι πολίτες στη διάθεσή μας και δεν τους γνωρίζουμε. Όπλα απολύτως νόμιμα και αποτελεσματικά. Εξολοθρεύουν δύο εχθρούς: την αδιαφορία και την παρανομία.

Ο οδηγός αυτός είναι για τον αναγνώστη που θέλει να εκφράσει τη γνώμη του, να αντιδράσει στις αυθαιρεσίες σε βάρος του περιβάλλοντος, της υγείας του και της ποιότητας ζωής του, αλλά διστάζει γιατί δεν ξέρει από πού να αρχίσει.

Απευθύνεται σε παιδιά αλλά και σε ομάδες. Απευθύνεται και στους εκπαιδευτικούς που συγκροτούν ομάδες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο σχολείο και αναζητούν τρόπους να περάσουν από τη γνώση και την ευαισθητοποίηση στη δράση. Ή ζητούν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης του μαθήματος.

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που θέλουν να ξέρουν τα δικαιώματά τους και να τα ασκούν. Όλοι οι τρόποι δράσης που αναφέρονται στο βιβλίο είναι κατάλληλοι για ανηλίκους. Προσφέρονται για υποθέσεις τοπικού κυρίως ενδιαφέροντος και για συλλογική δράση.

Μέρος των εσόδων από την πώληση κάθε αντιτύπου του βιβλίου διατίθεται για την υποστήριξη του έργου του WWF Ελλάς.

Η Ελένη Σβορώνου, απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με ειδίκευση στη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Πανεπιστήμιο του Birmingham, είναι σήμερα Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Eλλάς.

«Πράσινος πυρετός»
Σβορώνου Ελένη
Εικονογράφηση: Πέτρου Θανάσης
Εκδόσεις Πατάκη,Οκτώβριος 2017

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2711 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top