Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 327 Προβολές

Έλλη Πεταλά – «Ήταν κάποτε ένα όνειρο»

Itan-kapote-ena-oneiro

Ήταν κάποτε ένα όνειρο που ήθελε να γίνει πραγματικότητα. Στον δρόμο του συνάντησε εμπόδια, βρέθηκε μπροστά σε αδιέξοδα και κάποιες φορές χάθηκε εντελώς. Μια μέρα, όμως, έγινε κάτι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι ονειρευόταν. Έγινε μία πραγματικότητα… όνειρο!

Εννιά ιστορίες για εννιά όνειρα. Όνειρα που άλλοτε χρειάστηκαν υπομονή, άλλοτε τύχη, άλλοτε επιμονή, άλλοτε πίστη και ίσως μία μικρή αλλαγή σχεδίων. Γιατί, καμιά φορά, όταν τα όνειρά μας λοξοδρομούν, μπορεί να ξέρουν καλύτερα πού πηγαίνουν.

Η συγγραφέας
Η Έλλη Πεταλά γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Για τη Ζωή και τον Δημήτρη είναι η μαμά τους, για τον Παναγιώτη η σύντροφός του, για τους φίλους της η Ελλού, για τους μαθητές της στο νηπιαγωγείο η δασκάλα τους, για τη γιαγιά της το στερνοπούλι της και για το βιβλίο που κρατάς η συγγραφέας του.

Η εικονογράφος
Η Φωτεινή Τίκκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών το 2009. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων κατά την παραμονή της στην Ισπανία το 2007, ενώ φοιτούσε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Σεβίλλης. Έχει επίσης παρακολουθήσει εργαστήρια σκίτσου και εικονογράφησης τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα. Το 2014 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Visual Arts στις Βρυξέλλες. Η ενασχόλησή της με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων ξεκίνησε το 2009 με βιβλία των εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα. Από τότε έχει συνεργαστεί με διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους. Τον τελευταίο καιρό ζει και εργάζεται στην Κοπεγχάγη.

«Ήταν κάποτε ένα όνειρο»
Έλλη Πεταλά
Εικονογράφηση: Φωτεινή Τίκκου
Εκδόσεις Πατάκη, Οκτώβριος 2017

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2711 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top