Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 199 Προβολές

Έλλη Πεταλά – «Ήταν κάποτε ένα όνειρο»

Itan-kapote-ena-oneiro

Ήταν κάποτε ένα όνειρο που ήθελε να γίνει πραγματικότητα. Στον δρόμο του συνάντησε εμπόδια, βρέθηκε μπροστά σε αδιέξοδα και κάποιες φορές χάθηκε εντελώς. Μια μέρα, όμως, έγινε κάτι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι ονειρευόταν. Έγινε μία πραγματικότητα… όνειρο!

Εννιά ιστορίες για εννιά όνειρα. Όνειρα που άλλοτε χρειάστηκαν υπομονή, άλλοτε τύχη, άλλοτε επιμονή, άλλοτε πίστη και ίσως μία μικρή αλλαγή σχεδίων. Γιατί, καμιά φορά, όταν τα όνειρά μας λοξοδρομούν, μπορεί να ξέρουν καλύτερα πού πηγαίνουν.

Η συγγραφέας
Η Έλλη Πεταλά γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Για τη Ζωή και τον Δημήτρη είναι η μαμά τους, για τον Παναγιώτη η σύντροφός του, για τους φίλους της η Ελλού, για τους μαθητές της στο νηπιαγωγείο η δασκάλα τους, για τη γιαγιά της το στερνοπούλι της και για το βιβλίο που κρατάς η συγγραφέας του.

Η εικονογράφος
Η Φωτεινή Τίκκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών το 2009. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων κατά την παραμονή της στην Ισπανία το 2007, ενώ φοιτούσε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Σεβίλλης. Έχει επίσης παρακολουθήσει εργαστήρια σκίτσου και εικονογράφησης τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ελλάδα. Το 2014 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Visual Arts στις Βρυξέλλες. Η ενασχόλησή της με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων ξεκίνησε το 2009 με βιβλία των εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα. Από τότε έχει συνεργαστεί με διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους. Τον τελευταίο καιρό ζει και εργάζεται στην Κοπεγχάγη.

«Ήταν κάποτε ένα όνειρο»
Έλλη Πεταλά
Εικονογράφηση: Φωτεινή Τίκκου
Εκδόσεις Πατάκη, Οκτώβριος 2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
 • Ο Άτιτλος

  Ο Άτιτλος

  Αρχικά παραμένει χλωμός και βλοσυρός. Μονάχος. Η επιφάνεια του προσώπου του άλλοτε λεία και επίπεδη,άλλοτε τραχιά κι ανάγλυφη. Παρόλα αυτά
 • Δύο και τρία τέταρτα

  Δύο και τρία τέταρτα

  Όχι πως μας μείναν και πολλά. Λίγες ακατάστατες ρίμες κι ένα όνειρο. Το τίποτα μας μιλάει μέσα από στιγμές. Κι
 • Τα δίχτυα του χρόνου

  Τα δίχτυα του χρόνου

  Υπάρχουν μέρες που δεν ξέρουμε πως περνάει ο χρόνος. Ο χρόνος που σαν ιστός αράχνης πλέκεται, ως δια μαγείας, από
 • Ο Ακροναύτης

  Ο Ακροναύτης

  Άλματα, πτώσεις, ομαδικές πτώσεις, ομαδικά άλματα. Άλματα σθένους, άτρωτα. Τετράποδοι άνθρωποι, τρίποδοι, δίποδοι, κουτσοί, δίχως πόδια. Πλάσματα, ανθρώπινα, δονούμενα. Αφύπνιση
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2110 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top