Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 202 Προβολές

Αιμιλία Πλατή – «Ώρα μηδέν…»

wra-miden

Το βιβλίο αυτό είναι μια ιστορία για το δικαίωμα των νέων ανθρώπων να ονειρεύονται χωρίς τα όρια που βάζουν η οικογένεια, η τάξη στην οποία ανήκουν, η κοινωνία, η πατρίδα. Μια ιστορία για την αληθινή αγάπη, το έγκλημα, την τιμωρία και την κάθαρση που τελικά έρχεται μόνο μέσα από την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Η πλοκή αφορά την ζωή ενός Έλληνα μετανάστη, του Πάβελ, που σε πείσμα των συνθηκών και με σκληρή δουλειά πετυχαίνει στο Πολυτεχνείο. Ο κίνδυνος όμως στον οποίο μπαίνει η αγαπημένη του πάει τη ζωή του αλλού. Ακόμα όμως και στην φυλακή όπου θα βρεθεί, θα βρει νόημα και σκοπό στην μόρφωση των κρατουμένων.

Στο βάθος του γκρεμού κείτεται το πτώμα ενός νέου άντρα.Ο δεκαεννιάχρονος Πάβελ, Πολωνός μετανάστης δεύτερης γενιάς, είναι δυνατόν να ευθύνεται για το θάνατο ενός ανθρώπου στην προσπάθειά του να σώσει την αγαπημένη του; Το μόνο που ήθελε ήταν να βοηθήσει την Άνια να ξεφύγει από το κύκλωμα, που είχε μπλέξει.

Παγιδευμένος και ο ίδιος πλέον, εγκαταλείπει τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο και επιστρέφει στην Πολωνία, όπου εργάζεται σε ένα εργοστάσιο στη Βαρσοβία. Αυτή τη φορά ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας τον φέρνει αντιμέτωπο με ανθρώπους που του έσωσαν στο παρελθόν τη ζωή και τον στήριξαν. Προτού βυθιστεί στην απόγνωση, ένα sms τον φέρνει ξανά κοντά στην Άνια. Τώρα πια είναι αποφασισμένος να προσφέρει στον ίδιο και την αγαπημένη του μια δεύτερη ζωή, θα τα καταφέρει;

Όλες οι πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν στα σχολεία των φυλακών.

Στην παρουσίαση του βιβλίου μίλησαν ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών καθώς και δύο αποφυλακισμένοι που σήμερα είναι φοιτητές ή έχουν ήδη ολοκληρώσει τον ακαδημαϊκό κύκλο των σπουδών τους και ξεκινούν επιτυχημένα και με αξιώσεις την καριέρα τους και την ζωή τους. Κατέθεσαν την προσωπική τους μαρτυρία.

Αιμιλία Πλατή είναι ψευδώνυμο. Πρόκειται για μια μεγάλη Πολωνή ηρωίδα της επανάστασης. Για τη συγγραφέα, το όνομα αυτό συμβολίζει τον νέο που αγωνίζεται, είναι αγνός, έχει όραμα και δεν προδίδει ποτέ τις αξίες του. Η συγγραφέας σπούδασε τη μεγάλη επιστήμη της Φύσης αλλά βρήκε σκοπό ζωής στις λέξεις, στη Λογοτεχνία. Πιστεύει στη δύναμη που έχουν τα βιβλία να αλλάζουν τον κόσμο. Πιστεύει ότι τα βιβλία μπορούν να προσφέρουν. Πιστεύει στην μόρφωση και στους νέους ανθρώπους.

Το βιβλίο περιέχει μια καινοτομία που βοηθάει τον αναγνώστη και παρουσιάζει μια ξεχωριστή εικαστική άποψη. Κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με μια φωτογραφία που έχει σχέση με τη δράση του. Οι φωτογραφίες είναι δημιουργίες της Μαρίας Παγώνη.

«Ώρα μηδέν…»


Εκδόσεις Αύρα

Συγγραφέας: Αιμιλία Πλατή
Φωτογραφίες: Μαρία Παγώνη
Επιμέλεια: Μαργαρίτα Σιμοπούλου
Ημερομηνία έκδοσης: 2018
Σελίδες: 231Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3207 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top