Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 256 Προβολές

Ένα τελευταίο γράμμα. Τότε που τα νέα ταξίδευαν στριμωγμένα μέσα σε άσπρους φακέλους

ena teleytaio gramma lores

ena teleytaio gramma lores


Φαντάσου μια εποχή χωρίς ηλεκτρονικό ταχυδρομείο…

Χωρίς ούτε καν τηλέφωνο! Τα νέα, οι αγωνίες, οι ιστορίες, οι ευχές ταξιδεύουν στριμωγμένα μέσα σε άσπρους φακέλους και κάνουν ταξίδια που κρατούν μερόνυχτα ολόκληρα. Διασχίζουν δρόμους, συναντούν κακοκαιρίες, γεννούν την ανυπομονησία και τη λαχτάρα μέχρι ν’ αγγίξουν τον προορισμό τους.

Ένας άνθρωπος κουβαλάει τα γράμματα σε μια τσάντα κρεμασμένη απ’ τον ώμο. Και τα μοιράζει. Ένα προς ένα.

Κι είναι εκείνος ο αγγελιοφόρος των ευχάριστων και των λυπηρών…

Ο κος Κώστας παραδίδει τέτοια γράμματα κάθε μέρα εδώ και πενήντα χρόνια! Γράμματα που κρύβουν μέσα τους συναισθήματα, αλήθειες, προσδοκίες, μυστικά, γνώσεις. Γράμματα που πρέπει να φτάσουν στον προορισμό τους σώα και στην ώρα τους! Γιατί ο κος Κώστας είναι ταχυδρόμος. Ο μοναδικός ταχυδρόμος του νησιού!

Τι μπορεί όμως να κλείνει μέσα του κάθε ένα απ’ αυτά τα γράμματα; Κι εκείνο; Το τελευταίο γράμμα;

Το «Ένα τελευταίο γράμμα», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα στοργικό παραμύθι με μια υπέροχη, πλούσια και ταξιδιάρικη εικονογράφηση, το οποίο συγκινεί και αγγίζει τον αναγνώστη, θυμίζοντάς του αξίες σπουδαίες- τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά- όπως η ευσυνειδησία, η ενσυναίσθηση, η ανθρωπιά… Ακόμη, είναι μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τα παιδιά το επάγγελμα του ταχυδρόμου!

«Ένα τελευταίο γράμμα»


Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή
Α’ Έκδοση: 2017
Ηλικία: 5+Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4 Άρθρα

Η Άννα Σουρή είναι παιδαγωγός και τα τελευταία χρόνια «ταξιδεύει» μαζί με το «μικρό καράβι» της Πάτρας, στο οποίο έχει μοιραστεί μαζί με πολλά μοναδικά πρόσωπα υπέροχες στιγμές. Παράλληλα ασχολείται επαγγελματικά με το θεατρικό παιχνίδι, μέσα από συνεργασίες με σχολεία και φορείς που αγαπούν τα παιδιά, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Είναι μέλος της ομάδας αφήγησης και δραματοποίησης παραμυθιού «Μυθοπεριπατητές», η οποία δε σταματά να της μαθαίνει καινούρια πράγματα. Ακόμα, φοιτά στη σχολή Λογοθεραπείας στη Πάτρα και λατρεύει τα ταξίδια, τη ρεμπέτικη μουσική και τις ιστορίες! Επικοινωνία: sourianna5@gmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top