Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 92 Προβολές

Έναρξη Λειτουργίας Γραφείου Υποστήριξης της Μνήμης στην Πάτρα, από το Σωματείο «Φροντίζω»

Logo_grafeio_mnimis

Logo_grafeio_mnimis


Το Κοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ-Φροντίζω, έχει ξεκινήσει στην Πάτρα τη λειτουργία του Γραφείου Υποστήριξης της Μνήμης, μιας δομής που θα εξυπηρετεί κατοίκους της περιοχής των Πατρών και των όμορων Δήμων, άνω των 55 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα  μνήμης  ή φροντίζουν μέλη της οικογένειας τους που πάσχουν από άνοια.

Στη συγκεκριμένη δομή θα παρέχονται, από Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό και άλλες ειδικότητες, οι κάτωθι υπηρεσίες:

– Νευροψυχολογική αξιολόγηση σε άτομα άνω των 55 ετών με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση των πρώιμων συμπτωμάτων της άνοιας και τη παραπομπή σε νευρολόγο όπου κρίνεται απαραίτητο.

– Ενημέρωση για τον τρόπο πρόληψης της άνοιας (νοητική ενδυνάμωση, σωματική άσκηση, υγιεινή διατροφή)

– Ενημέρωση – συμβουλευτική για την αντιμετώπιση της άνοιας σε ανθρώπους που πρόσφατα διαγνώστηκαν με κάποιας μορφής άνοια

– Συμβουλευτική – ψυχοεκπαίδευση στους οικογενειακούς φροντιστές (διαχείριση της ανοϊκής πραγματικότητας, ενημέρωση για τις κοινωνικές παροχές, νοσηλευτική συμβουλευτική).

Όλες οι υπηρεσίες του Γραφείου Υποστήριξης της Μνήμης είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, στο τηλέφωνο 6975 609227 κάθε Τρίτη και Πέμπτη 17:00- 19:00.

Η δομή φιλοξενείται στο κτίριο του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία Πάτρας (ΣΟΨΥ) στην οδό Σισίνης 6, Πάτρα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε και στη σελίδα του «Φροντίζω»: www.frodizo.gr

Tagged with: ,


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3435 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top