Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 148 Προβολές

Έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του Δήμου Πατρέων, για την περίοδο 2018-2019

Σπίτι-Νερού-min_censored

Σπίτι-Νερού-min_censored2


Από 1η Οκτωβρίου 2018, αρχίζει η 8η χρονιά εκπαιδευτικών επισκέψεων στα θεματικά Κέντρα Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης και ο Δήμος Πατρέων προσκαλεί τα Σχολεία του Δήμου και των όμορων Δήμων, να επισκεφθούν και να συμμετάσχουν στα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιούνται.

Ειδικότερα θα λειτουργήσουν και θα είναι διαθέσιμα για επισκέψεις σχολείων καθημερινά:

– Το Σπίτι του Νερού. Κέντρο Πληροφόρησης για την εξοικονόμηση του νερού. Δεξαμενή Φρουρίου Πάτρας, Παπαδιαμαντοπούλου 19

-Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης  για την Βιομάζα. Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Μονοδεντρίου, Ι. Σταυρόπουλου 36

-Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού όρους (Πουρναρόκαστρο Πάτρας). “Οίκοθεν” Γραφείο Πληροφόρησης Οικομουσείου περιαστικής περιοχής Πάτρας, στο Δημοτικό Σχολείο Ελεκίστρας Πάτρας.

Κέντρο-Παναχαϊκό_censored


Βασικός σκοπός αυτών κέντρων είναι η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα θέματα του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής του Παναχαϊκού όρους, το πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής και της ενεργειακής εξοικονόμησης, την αειφορική χρήση του νερού στη καθημερινή μας ζωή, την ανάδειξη της πολιτιστικής, ιστορικής κληρονομιάς και των τοπικών προϊόντων της περιοχής.

Τα κέντρα στα οκτώ χρόνια λειτουργίας τους, έχουνε επισκεφθεί περισσότεροι από 30.000 μαθητές και επισκέπτες διάφορων ηλικιών, τη περυσινή χρονιά τα επισκέφτηκαν 3.700 επισκέπτες.

Πληροφορίες δίνονται στο τηλ. 2610329071 (αρμόδιος Κων/νος Κωνσταντακόπουλος).

Το κλείσιμο των επισκέψεων γίνεται μέσω των e-mail: water.house.patras@gmail.compatras.biomass.office@gmail.cominfo.panachaiko@gmail.comΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3601 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top