Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 103 Προβολές

Ενίσχυση ανακύκλωσης με δράσεις κομποστοποίησης σε παιδικούς σταθμούς από τον Δήμο Πατρέων

PEF_6767

PEF_6767


Ο Δήμος Πατρέων ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα επέκτασης της οικιακής κομποστοποίησης, σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η Οικιακή Κομποστοποίηση είναι η μετατροπή των οικιακών οργανικών απορριμμάτων (φλούδες, υπολείμματα από σαλάτες, τσόφλια αυγών, φυτικά υπολείμματα, χαρτιά της κουζίνας, υπόλειμμα τσαγιού ή καφέ κ.α.) σε καλής ποιότητας λίπασμα (κομπόστ), με τη χρήση ειδικών κάδων (κομποστοποίησης). Το κομπόστ παράγεται μέσα από την αποσύνθεση των οργανικών υλικών, έχει πολύ καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους καλλιέργεια. Η οικιακή κομποστοποίηση αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο μείωσης 70-80% των οργανικών της κουζίνας και του κήπου.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά στη διανομή κάδων οικιακής κομποστοποίησης 400 Lt και της συσκευασίας 1L με ειδικούς μικροοργανισμούς, στους 13 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που έχουν εκδηλώσει, έως τώρα, πρόθεση συμμετοχής στο Πρόγραμμα. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου, ως συντονιστής του Προγράμματος, αναλαμβάνει τη διανομή των κάδων καθώς επίσης και την ενημέρωση των υπευθύνων των παιδικών σταθμών.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο «Πάρκο Εκπαιδευτικών δράσεων», στην Πλαζ, στο χώρο των παιδικών κατασκηνώσεων, εκπαιδευτικό σεμινάριο στους υπευθύνους των παιδικών σταθμών. Παράλληλα, θα διανεμηθεί ενημερωτικό έντυπο και υλικό ευαισθητοποίησης.

Στόχοι του Προγράμματος είναι η προώθηση της επεξεργασίας των οργανικών απορριμμάτων από τους παιδικούς σταθμούς της Πάτρας καθώς και η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, από μικρή ηλικία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, στο τηλέφωνο: 2610 329071.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3436 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top