Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 73 Προβολές

Επαναφύτευση των Υποβρύχιων Κήπων Ποσειδωνίας στους Λειψούς

Archipelagos-kipoi-posidonias-1

Archipelagos-kipoi-posidonias-1


Τα προστατευόμενα, παραγωγικά θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας, μειώνονται σε έκταση σε όλη τη Μεσόγειο, αλλά και στις ελληνικές θάλασσες. Αυτή η μείωση επηρεάζει αρνητικά την αλιευτική παραγωγή και την υγεία των θαλασσών, ενώ παράλληλα προκαλεί και φαινόμενα διάβρωσης παραλιών. Η μείωση τους στα ρηχότερα νερά οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα και σε παράγοντες όπως η εντατική αγκυροβολία και η διάβρωση της παρακείμενης χερσαίας ζώνης.

Το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος πέρα από την παρακολούθηση και χαρτογράφηση των λιβαδιών Ποσειδωνίας και των παραγόντων που την απειλούν, ξεκινάει αυτές τις ημέρες μία πρωτοποριακή δράση για την πειραματική επαναφύτευση των λιβαδιών Ποσειδωνίας σε περιοχές απ’ όπου η ανθρώπινη παρέμβαση την έχει εξαφανίσει. Η δράση αυτή υλοποιείται έπειτα από 2ετή προετοιμασία και ένα χρόνο έπειτα από την πρώτη πειραματική φύτευση και σε συνεργασία με το Βρετανικό πανεπιστήμιο West of England.

Αυτή η σημαντική δράση υλοποιείται στο νησί των Λειψών, σε ένα νησί που έμπρακτα πρωτοστατεί στην ανάπτυξη με γνώμονα την περιβαλλοντική αειφορία.

Archipelagos-kipoi-posidonias-2Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3435 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top