Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 111 Προβολές

Επέμβαση των ΕΚΑΜ στις φυλακές Πάτρας με στόχο μέλη της επιτροπής αγώνα

jail

jail


Όπως καταγγέλλουν κρατούμενοι στις φυλακές Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 6:00 το πρωί, δυνάμεις των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στις φυλακές και απήγαγαν τέσσερα μέλη της επιτροπής αγώνα με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν «Αυτή η κατάσταση, αντικατοπτρίζει την ολοκληρωτικού τύπου μεθόδευση του υπουργείου, που δεν διστάζει με τη χρήση των δυνάμεων καταστολής να εισβάλει στα κελιά των συγκρατουμένων μας ξημερώματα, να τους φοράει πισθάγκωνα χειροπέδες και να τους σέρνει ημίγυμνους, χωρίς να προκαλέσουν με κάποιο τρόπο αυτή την βασανιστική αντιμετώπιση που τους έμελλε! Δηλαδή, απήχθησαν στην ουσία, μόνο και μόνο επειδή είναι αγωνιστές και αγωνίζονται ενάντια στην εκτεταμένη διαφθορά που απαντάται στο σωφρονιστικό σύστημα εξαρχής, αλλά και στις άθλιες νομοθετήσεις και περιορισμούς που φέρνει ανά τρεις και λίγο η «προοδευτική» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!»

Η παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία που περιγράφει τα γεγονότα στάλθηκε από κρατούμενους των φυλακών Αγίου Στεφάνου της Πάτρας στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων:

ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΜ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΤΡΩΝ

Σήμερα το πρωί και συγκεκριμένα στις 6:00 π.μ εισέβαλαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ στις φυλακές Πατρών και απήγαγαν τέσσερα μέλη της επιτροπής αγώνα, με εντολή του υπουργείου, κατά τα λεγόμενά του αρχιφύλακα Αντώνιου Λιοση.

Οι κρατούμενοι της φυλακής Πατρών, εδώ και ένα χρόνο περίπου, διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στο κατ’ ευφημισμόν σωφρονιστικό κατάστημα Πατρών, όπως επίσης, συμμετέχουμε με αγωνιστική συνέπεια κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη κινητοποίησης. Ο υπεύθυνος συντονισμού σωφρονιστικών καταστημάτων Παύλος Δουλάμης, σε δύο κατ’ ιδίαν διαδοχικές συναντήσεις που είχε η επιτροπή αγώνα με τον ίδιο, μας διαβεβαίωσε, λέγοντας μας συγκεκριμένα, «αυτά δεν γίνονται, δεν φερόμαστε εκδικητικά σε μέλη επιτροπής που διεκδικούν δίκαια και ειρηνικά».

Ο συνήθης ύποπτος και απεσταλμένος αχυράνθρωπος του υπουργείου, που στέλνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ανά τα καταστήματα κράτησης, ως διαμεσολαβητής όταν προκύπτει ανάγκη, αποδεικνύεται για εμάς ένας ακόμη απεσταλμένος δίχως λόγο τιμής και προφανώς από εδώ και έπειτα, για εμάς τουλάχιστον, είναι ένα απαξιωμένο στέλεχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με κανένα διαπραγματευτικό εχέγγυο!

Αυτή η κατάσταση, αντικατοπτρίζει την ολοκληρωτικού τύπου μεθόδευση του υπουργείου, που δεν διστάζει με τη χρήση των δυνάμεων καταστολής να εισβάλει στα κελιά των συγκρατουμένων μας ξημερώματα, να τους φοράει πισθάγκωνα χειροπέδες και να τους σέρνει ημίγυμνους, χωρίς να προκαλέσουν με κάποιο τρόπο αυτή την βασανιστική αντιμετώπιση που τους έμελλε! Δηλαδή, απήχθησαν στην ουσία, μόνο και μόνο επειδή είναι αγωνιστές και αγωνίζονται ενάντια στην εκτεταμένη διαφθορά που απαντάται στο σωφρονιστικό σύστημα εξαρχής, αλλά και στις άθλιες νομοθετήσεις και περιορισμούς που φέρνει ανά τρεις και λίγο η «προοδευτική» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Για εμάς τους κρατούμενους της φυλακής Πατρών, που αγωνιζόμαστε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση ενάντια στο νέο και κατάπτυστο σωφρονιστικό κώδικα, αλλά και στην κινητοποίηση για επαρκή ηλεκτροδότηση του καταστήματος Πατρών, δηλώνουμε ακλόνητοι και αμετακίνητοι σε τέτοιου είδους φασιστικές μεθοδεύσεις από τους νεόκοπους φασίστες του Υπουργείου Δικαιοσύνης που δεν τηρούν το λόγο τους και χάνουν με τον τρόπο αυτό κάθε διαμεσολαβητικό έρεισμα, σε περίπτωση ανάγκης!

Με χουντικές πρακτικές , οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν να εξορίσουν με τη γνωστή μέθοδο της κρατικής απαγωγής και την αμέριστη βοήθεια των κατασταλτικών δυνάμεων των ΕΚΑΜ, όσους αντιστέκονται διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης. Είμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια εκφασισμού της λειτουργίας του καταστήματος Πατρών και από τη νέα διοίκηση (διευθυντή Ζαννίδη ) και (αρχιφύλακα Λιόση)! Οι οποίοι σημειωτέον, τοποθετήθηκαν στις θέσεις αυτές μετά από τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις των κρατουμένων στις φυλακές Πατρών, που είχαν ως αποτέλεσμα την καθαίρεση των προηγούμενων φασιστών εν μία νυκτί και την τοποθέτηση των τωρινών υποτίθεται δημοκρατών(!)

Θεωρούμε αποκρουστικό τον ιδεολογικό εκφυλισμό προς το δεξιότερο του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά δε, την υιοθέτηση των ίδιων κατασταλτικών μέτρων που εφάρμοζαν οι προκάτοχοί τους! Ο υπεύθυνος συντονιστής σωφρονιστικών καταστημάτων Παύλος Δουλάμης, ο οποίος εγγυήθηκε ενώπιον όλων, τη μη τιμώρηση αναίτια της επιτροπής αγώνα, με δυσμενείς μεταγωγές, πειθαρχικά και τα λοιπά… αθέτησε τον λόγο του και θεωρείται από εμάς ένας ακόμη «έφλεκτος» και απαξιωμένος αχυράνθρωπος του Υπουργείου και persona non grata για όλους εμάς!

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για απόψε, τα προαύλια θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ και τα κελιά στις 00:00 και θα εξετάσουμε αύριο την περαιτέρω αλληλέγγυα και αγωνιστική μας δράση, ενάντια σε παλαιάς κοπής φασιστικές μεθοδεύσεις εκβιαστικου περιεχομενου, με σκοπό να καμφθεί ο δικαιος αγώνας μας !

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΑΚΗΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΠΤΕΡΥΓΕΣ (Α,Β,Γ)

18 Δεκεμβρίου 2017

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2698 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top