Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 135 Προβολές

Επιτροπή Αγώνα Φυλακών: «Διεκδικούμε το δικαίωμα να παραμείνουμε άνθρωποι και όχι αριθμοί κλειδωμένοι σε κελιά»

jail-cells-429638_1280

jail-cells-429638_1280


Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Φυλακών επανέρχεται σε ένα από τα βασικά αιτήματά της, αυτό της άμεσης αλλαγής του ποινικού κώδικά και της ανανέωσης των αποσυμφορητικών διατάξεων. Στην ανακοίνωση ζητούν συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου οι οποίοι θα τους μεταφέρουν συγκεκριμένες θέσεις, προτάσεις και χρονοδιάγραμμα. Τονίζουν ακόμα πως σε περίπτωση άρνησης της συνάντησης ή αδιαφορίας θα αγωνιστούν με κάθε μέσο που διαθέτουν ώστε να διεκδικήσουν το αυτονόητο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πριν λίγες μέρες το υπουργείο δικαιοσύνης εξήγγειλε την αλλαγή του ποινικού κώδικα που οι απαρχαιωμένες διατάξεις του ισχύουν από το 1955.

Αυτό είναι από τα βασικότερα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα κρατούμενων, ώστε να σταματήσει η δικαστική αυθαιρεσία, οι εξοντωτικές ποινές και τα στημένα κατηγορητήρια της αστυνομίας.

Γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα στις ελληνικές φυλακές, που χιλιάδες κρατούμενοι με χιλιάδες χρόνια φυλακής στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο σε άθλιες συνθήκες.

Για αυτό μαζί με την αλλαγή του ποινικού κώδικα, απαιτούμε και την ανανέωση των αποσυμφορητικών διατάξεων, που είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η τυφλή τιμωρία του παλιού ποινικού κώδικα που ανακυκλώνει το έγκλημα, δημιουργώντας ανθρώπους χωρίς ελπίδα.

Όμως τα λόγια δεν αρκούν, ούτε σβήνουν τις χαμένες μέρες, μήνες, χρόνια φυλακής.

Άλλωστε αυτή την στιγμή δεν έχει αλλάξει τίποτα… η αστυνομία εξακολουθεί να στήνει κατηγορητήρια, τα δικαστήρια επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές και οι φυλακές είναι γεμάτες από ανθρώπους που κοιμούνται στο πάτωμα και στους διαδρόμους.

Για αυτό απαιτούμε μέχρι την Τρίτη 2 Οκτώβρη να έρθουν στην φυλακή Κορυδαλλού εκπρόσωποι του υπουργείου με συγκεκριμένες θέσεις, προτάσεις και χρονοδιάγραμμα για τον νέο ποινικό κώδικα και τις αποσυμφορητικές διατάξεις.

Σε περίπτωση άρνησης της συνάντησης ή αδιαφορίας, από την μεριά του υπουργείου, θα αποδειχθεί ότι όλες αυτές οι εξαγγελίες είναι κούφια λόγια και δεν έχουμε άλλο περιθώριο παρά να αγωνιστούμε με κάθε μέσο (αποχή συσσιτίου, αποχή μεροκαμάτων, νυχτερινή διαμαρτυρία στα προαύλια) ώστε να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.

Το δικαίωμα να παραμείνουμε άνθρωποι και όχι αριθμοί κλειδωμένοι σε κελιά.

ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ

Επιτροπή Αγώνα Φυλακών
Πτέρυγες Α,Β,Γ,Δ,Ε υπόγειο παράρτημα Α θέση,Α όροφος γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3366 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top