Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 96 Προβολές

Ερνέστο Σάμπατο – «Το τούνελ»

to-tounel

Το πρώτο μυθιστόρημα του βραβευμένου Ερνέστο Σάμπατο, ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς της Λατινικής Αμερικής. Ένα μυθιστόρημα χωρίς φτιασίδια που θυμίζει το στεγνό και απέριττο ύφος του Μπόρχες από έναν εμπνευσμένο λατινοαμερικάνο συγγραφέα. Μια αριστουργηματική ιστορία έρωτα, πάθους και ζήλιας.

«Όλοι ξέρουν ότι σκότωσα τη Μαρία Ιριμπάρνε Χάντερ. Όμως κανείς δεν ξέρει πώς τη γνώρισα, ποια ήταν ακριβώς η σχέση μεταξύ μας και πώς μου μπήκε η ιδέα να τη σκοτώσω. Θα προσπαθήσω να τα διηγηθώ όλα αμερόληπτα γιατί, αν και υπέφερα πολύ εξαιτίας της, δεν έχω την ανόητη αξίωση να είμαι τέλειος».

Ο Ερνέστο Σάµπατο (1911-2011), µαέστρος της γλώσσας, αλλά και βαθύς γνώστης της ψυχολογίας και της ψυχανάλυσης, θεωρείται ίσως ο µεγαλύτερος σύγχρονος συγγραφέας της Αργεντινής και ένας από τους σημαντικότερους της Λατινικής Αµερικής. Στο αριστουργηματικό µυθιστόρηµά του Το τούνελ αφηγείται µια καταστροφική ιστορία έρωτα, πάθους και ζήλιας που καταλήγει στο έγκλημα.

«Το τούνελ»


Εκδόσεις Μεταίχμιο

Συγγραφέας: Ernesto Sabato
Μετάφραση: Κλαίτη Σωτηριάδου
Πρόλογος: Κλαίτη Σωτηριάδου
Ημερομηνία Έκδοσης: 01/03/2018
Σελίδες: 176
Διαστάσεις: 14 Χ 20,5

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο

Σχετικά Άρθρα
 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 2625 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top