Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 179 Προβολές

«Φάροι – Φανοί. Μνημεία – Μνήμες». Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Newsletter-Μαρτίου-1-1

Newsletter-Μαρτίου-1-1


Οι φάροι και οι φανοί αποτελούν ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στην ιστορία της ναυσιπλοΐας. Αν και συγκαταλέγονται στα «βιομηχανικά μνημεία», διατηρούν όλη τη φιλοσοφία της στρατιωτικής αρχιτεκτονικής. Έχουν κατασκευαστεί με σχέδιο από τις αρχές του 19ου αι. και αποτελούν ακόμη και σήμερα στο σύνολό τους ένα χρηστικό δίκτυο ασφαλείας στους πλόες των θαλασσών μας.

Στην περιοδική έκθεση που διοργανώνει η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου & Νοτίου Ιονίου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου & Δυτικής Μακεδονίας και την Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το φαρικό δίκτυο μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό, αλλά και να περιηγηθεί ανάμεσα σε τμήματα φωτιστικών μηχανημάτων.

Εγκαίνια Έκθεσης: Σάββατο 16 Μαρτίου, 10:00 π. μ.
Διάρκεια Έκθεσης: 16/03/2019 – 26/03/2019,
Ώρες λειτουργίας του Μουσείου, στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων
Είσοδος Ελεύθερη

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 38-40

Newsletter-Μαρτίου-1Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3698 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top