Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 53 Προβολές

Φασιστικές απειλές κατά της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

elliniki-enosi-gia-ta-dikaiomata-tou-anthropou 2

elliniki-enosi-gia-ta-dikaiomata-tou-anthropou 2


Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) καταγγέλλει ότι την Πέμπτη 22/3/2018 δέχθηκε απειλές από άτομα που όπως τα ίδια ανέφεραν ήταν από την οργάνωση «Κρυπτεία». Τα άτομα διατύπωσαν τις απειλές τους στα γραφεία της ένωσης. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως την ίδια ημέρα τα γραφεία της Kοινότητας Αφγανών Mεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα δέχτηκαν εμπρηστική φασιστική επίθεση από την ίδια οργάνωση. Η ανακοίνωση της ΕλΕΔΑ έχει ως εξής:

Σημερινές απειλές της Κρυπτείας κατά της ΕλΕΔΑ

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταγγέλλει ότι την Πέμπτη 22/3/2018, μετά και από απειλές που είχαν πρόσφατα διατυπωθεί τηλεφωνικά, η Κρυπτεία μας απείλησε εκ νέου, αυτή τη φορά στο γραφείο μας στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου της πολυκατοικίας και από το θυροτηλέφωνο δήλωσαν «είμαστε από την Κρυπτεία, ήρθαμε να σας πούμε τα κάλαντα είτε πάνω, είτε στο δρόμο, όπου σας πετύχουμε», ρώτησαν αν τους ξέρουμε και σε ερώτηση συνεργάτιδάς μας για το σκοπό της επίσκεψης απάντησαν «να προσέχετε πάρα πολύ».

Λίγο μετά, την ώρα που καταθέταμε μήνυση για το περιστατικό ζητώντας από τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές να πράξουν τα αυτονόητα, μάθαμε για τον εμπρησμό στο γραφείο της αφγανικής κοινότητας, με ανάληψη ευθύνης από την ίδια οργάνωση.

Είναι προφανές, μετά και τα πρόσφατα κρούσματα φασιστικής βίας, ότι απαιτείται από όλους, κοινωνικούς φορείς και όργανα της Πολιτείας, ιδιαίτερη επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση αυτής της πραγματικής απειλής κατά της Δημοκρατίας.

Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3656 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top