Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 152 Προβολές

Φασιστική επίθεση στα γραφεία της κοινότητας Αφγανών μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα

afghan-community-2-fb

afghan-community-2


Τα γραφεία της κοινότητας Αφγανών μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα δέχθηκαν φασιστική εμπρηστική επίθεση την Πέμπτη 22 Μαρτίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους την επίθεση ανέλαβε η φασιστική οργάνωση «Κρυπτεία», με εκτεταμένες ζημιές στο χώρο χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Κοινότητα Αφγανών μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα δέχτηκε εμπρηστική φασιστική επίθεση, στις 22 Μαρτίου λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 35, 5ος όροφος), λίγες μέρες μετά από μία σειρά εκδηλώσεων της Κοινότητας όπως ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς και την Διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Σημειώνεται επίσης ότι είναι η δεύτερη επίθεση που δέχεται τα τελευταία χρόνια, με την πρώτη να σημειώνεται το 2011 κατά τη διάρκεια μαθήματος ελληνικών σε παιδιά.

Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε, την ευθύνη αναλαμβάνει η φασιστική οργάνωση «Κρυπτεία». Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα καθώς εκείνη την ώρα το γραφείο ήταν κλειστό καθότι όμως μέχρι και μία ώρα πριν την επίθεση στο γραφείο βρίσκονταν πρόσφυγες, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά για να εξυπηρετηθούν. Οι καταστροφές του χώρου ωστόσο είναι εκτεταμένες.

Σας καλούμε στην συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 23 Μαρτίου 12:00 το μεσημέρι, στα γραφεία όπου έλαβε μέρος η επίθεση (Χαλκοκονδύλη 35, 5ος όροφος).

Εκ μέρους της Κοινότητας

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως την ίδια μέρα η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) δέχθηκε απειλές από την οργάνωση «Κρυπτεία». Η ανακοίνωση της ένωσης εδώ.

afghan-community-1-3


 

Tagged with:


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3698 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top