Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 131 Προβολές

Φίλιππος Μανδηλαράς – «Μαγικές ιστορίες από την άκρη της νύχτας»

09092

Οι Μαγικές ιστορίες από την άκρη της νύχτας αποτελούν το τρίτο βιβλίο της σειράς «Νεοελληνική Μυθολογία». Η σειρά βασίζεται εξ ολοκλήρου στις παραδόσεις του ελληνικού λαού κι έχει στόχο να γνωρίσει στους νεαρούς αναγνώστες τον φανταστικό κόσμο των ξωτικών, που οι κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, κλεισμένοι όπως ήταν στις μικρές κοινωνίες τους και αποκλεισμένοι από τον έξω κόσμο, πίστευαν μέχρι τις αρχές του προηγούμενου αιώνα πως ήταν αληθινός.

Τα χρόνια τα παλιά, οι νύχτες στους οικισμούς και στις εξοχές ήταν ολοσκότεινες. Πώς να φωτίσει το σκοτάδι μια τοσηδά φλογίτσα από το λαδοφάναρο ή το κερί;

Έτσι οι νύχτες κατοικούνταν από φοβερά πλάσματα όπως τους Ανασκελάδες, τα Σμερδάκια ή τα ∆ιαβόλια και τα Τελώνια που καραδοκούσαν να βλάψουν όσους είχαν αποξεχαστεί στην ύπαιθρο.

Και στους οικισμούς, όμως, ο κόσμος γινόταν πολύ πιο επικίνδυνος τις νύχτες, ειδικά όταν έβγαιναν τίποτα Βρικόλακες ή Φαντάσματα να γυρέψουν αυτά που τους χρωστούσαν οι ζωντανοί, ή αν τύχαινε να ζούνε Στρίγκλες στο χωριό. ∆ίχως να ξεχνάμε τους νυχτερινούς επισκέπτες, όπως τον Βραχνά ή την Πανούκλα, που μόνο μάγισσες και οι ζουδιάρηδες μπορούσαν να κάνουν καλά.

Ο θαυμαστός και τρομακτικός κόσμος της νύχτας σε δεκατέσσερις ιστορίες από την ελληνική παράδοση, που δείχνουν τους φόβους, τις αγωνίες και τα πιστεύω των ανθρώπων για τη ζωή και τον θάνατο.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν: Ιστορίες από τα βάθη της γης, Ιστορίες από την καρδιά του μεσημεριού.

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965, σπούδασε φιλολογία και άλλα που συνέβαινε διαρκώς να σχετίζονται με τα ξωτικά, έμαθε πολλά γι’ αυτά από παμπάλαια βιβλία και αφηγήσεις και, χρόνια μετά, αποφάσισε να ξαναπεί τις μαγικές εκείνες ιστορίες με τον δικό του τρόπο.

Εκδόσεις Πατάκη

Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς

Ημερομηνία έκδοσης: Οκτώβριος 2018

Σελίδες: 132

Διαστάσεις: 12 x 18,5

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίοΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3583 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top