Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 50 Προβολές

“FINCHLEY ROAD” – Nέο άλμπουμ από τον Πάνο Μπίρμπα

FINCHLEY-ROAD-COVER

FINCHLEY-ROAD-COVER


Μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου CD “Mournful” και σχεδόν ένα χρόνο μετά το single “Room 7”, ο Πάνος Μπίρμπας επιστρέφει δισκογραφικά με το νέο του ολοκληρωμένο άλμπουμ “FINCHLEY ROAD”.

Κάθε ένα από τα δέκα βιωματικά τραγούδια του δίσκου περιγράφει και μια ξεχωριστή ιστορία, με φόντο την πόλη του Λονδίνου, με την ηχογράφηση τους να γίνεται στην Αθήνα τον τελευταίο χρόνο.

Τη μουσική και τους στίχους όλων των τραγουδιών υπογράφει ο ίδιος ο Πάνος Μπίρμπας.

Το album κυκλοφορεί επίσημα από την Violins.


Παίζουν οι μουσικοί:

Πάνος Μπίρμπας: Τραγούδι, Keyboards, Ακ. Κιθάρα, Ηλ. Κιθάρα
Δημήτρης Κλωνής, Δημήτρης Γρηγοριάδης: Τύμπανα
Μάκης Καφετζιδάκης: Μπάσο
Φώτης “ingie” Παπαθεοδώρου: Ηλ. Κιθάρα, Ακ. Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο, Keyboards, Loops, Perc, Programming
Γιάννης Μαρίνης, Διαμαντής Καλαφατιάδης: Keyboards
Τζένη Καπάδαη, Αποστόλης Ψυχράμης: Φωνητικά

Μουσική-Στίχοι: Πάνος Μπίρμπας
Επιμέλεια Παραγωγής & Ενορχήστρωσης: Φώτης “ingie” Παπαθεοδώρου
Ηχογράφηση-Μίξη: Φώτης “ingie” Παπαθεοδώρου / Θάνος Καλέας στα τραγούδια 2 και 5
Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα στούντιο “jaR”, “Decibel” και “Kyriazis”
Οι μίξεις στα “jaR Studios” & “Kyriazis Studios”.
Mastering: Γιάννης Πετρόλιας – “Wave Music Productions”
Γραφιστική Επιμέλεια: Νικόλας Κουσιάδης @ undo creative studio
Διανομή: Σπύρος Μπάλιος, Violins Productions


Ο Πάνος Mπίρμπας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σε ηλικία επτά ετών ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας, πιάνου καθώς και θεωρίας. Έχει υπάρξει μέλος διαφορετικών μουσικών συγκροτημάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ έχει λάβει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ (Φεστιβάλ Βράχων, Resistance Festival κ.α.) ως μέλος τους αλλά και ανεξάρτητα και έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις. Επιπλέον έχει συμμετάσχει ως opening act των Dream Syndicate ως τραγουδιστής των Dustbowl (Fuzz 2017).

Το 2012 άρχισε τις ηχογραφήσεις για τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, ο οποίος κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2013 με τον τίτλο “Μοurnful” σε επιμέλεια και παραγωγή του Lolek.

Το 2015 κυκλοφορεί το single «Lullaby» από την Hidden Track Records.

Το 2016 κυκλοφορεί ως τραγουδιστής των Dustbowl τον δίσκο “The Great Fandango”, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους καλύτερους δίσκους της χρονιάς 2016 σύμφωνα με την γνώμη ακροατών και μουσικοκριτικών.

Στα τέλη της χρονιάς αυτής και πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβρη και το Δεκέμβρη δίνει στην κυκλοφορία τα δύο επόμενα single του, “Room 7” (feat. Jennie Kapadai) και “Children” στο οποίο ενώνει την φωνή του με την ομάδα παιδιών προσφύγων της ομάδας “Τhe compassionates” την οποία ο ίδιος δημιούργησε.

Στις 23 Νοέμβριου 2017, κυκλοφορεί επίσημα από την “Violins” το δεύτερο προσωπικό του LP με τίτλο “Finchley Road”  που αποτελείται από δέκα νέα τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από ιστορίες με φόντο την πόλη του Λονδίνου, και ηχογραφήθηκαν στην Αθήνα τον τελευταίο χρόνο.

Social Media: Facebook | Fb Official Page | Twitter | InstagramΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3118 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top