Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 49 Προβολές

«Γέφυρα σωτηρίας για την «Ελπίδα». Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης Caretta caretta στην Πάτρα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta που εντοπίστηκε στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου το πρωί ενημερώθηκε ο περιβαλλοντολόγος Διονύσης Μαμάσης (επιστημονικός υπεύθυνος παρακολούθησης θαλάσσιας χελώνας Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς 2015-2016) ότι στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας βρίσκεται τραυματισμένη χελώνα.

Το τραυματισμένο ζώο δεν κολυμπούσε φυσιολογικά. Ήταν φανερά αδύναμο, εξαντλημένο στις κινήσεις και με εμφανή τραύματα στο κρανίο όπου αποδείκνυαν τον εσκεμμένο τραυματισμό.

Άμεσα στήθηκε με την βοήθεια ενεργών πολιτών, με φουσκωτό σκάφος (ιδιώτης) και το λιμενικό γέφυρα σωτηρίας για την μεταφορά της από το λιμάνι στα ΚΤΕΛ Αχαΐας και την αποστολή της με λεωφορείο στην Αθήνα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Ήδη η χελώνα βρίσκεται στο Κέντρο Διάσωσης Περίθαλψης Θαλάσσιων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα Αττικής όπου νοσηλεύεται με ορό και με φαρμακευτική-κτηνιατρική περίθαλψη ενώ πραγματοποιήθηκε και ακτινογραφία.

Η θαλάσσια χελώνα φέρει πλέον το όνομα «Ελπίδα». Το όνομα το έδωσαν συμβολικά οι μαθητές της Β2΄τάξης του 18ου δημοτικού σχολείου Πατρών που συμμετέχουν σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα «Στα ίχνη της θαλάσσιας χελώνας…». Οι μαθητές επέλεξαν αυτό το όνομα ευχόμενοι να αναρρώσει και να θεραπευτεί πλήρως επιθυμώντας να είναι παρόντες σε παραλία της Πάτρας στην απελευθέρωση και επιστροφή της στη θάλασσα.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3118 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top