Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 106 Προβολές

Για πρώτη φορά, η γη από το διάστημα σε ένα βίντεο 360°

360-space

360-space


Πριν λίγες μέρες δημοσιεύθηκε το πρώτο βίντεο 360° που τράβηξε ο άνθρωπος στο διάστημα σε ανοιχτό χώρο. Η βιντεοσκόπηση έγινε με τη χρήση νανοδορυφόρων που είχαν τοποθετηθεί στα παπούτσια δύο Ρώσων κοσμοναυτών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε από το RT, δείχνει μια άποψη της Γης, που για πρώτη φορά κινηματογραφείται σε 360 μοίρες. Οι κοσμοναύτες Sergey Ryazansky και Fedor Yurchikhin κινηματογράφησαν το συναρπαστικό τοπίο ενώ πραγματοποίησαν τον Αύγουστο 7,5 ώρες διαστημικής διαδρομής, που περιελάμβανε εργασίες συντήρησης καθώς και την έναρξη πέντε μικροσκοπικών δορυφόρων.

Οι δορυφόροι Tanyusha που χρησιμοποιήθηκαν για τις λήψεις αυτές δημιουργήθηκαν από φοιτητές από τη ρωσική πόλη Kursk. Το βίντεο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το ρωσικό διαστημικό πρακτορείο και παραγωγό διαστημικών οχημάτων Energia. Το βίντεο προβλήθηκε στις 3 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο Μουσείο Κοσμοναυτικής της Μόσχας, στα πλαίσια της εκδήλωσης για τον Sputnik-1, του πρώτου τεχνητού δορυφόρου της Γης, που τέθηκε σε τροχιά το 1957.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3435 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top