Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 510 Προβολές

Γιατί οι περισσότερες σχέσεις έχουν ημερομηνία λήξης;

entry-1036946_1920fb

entry-1036946_1920


Γιατί αλλάζουμε, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό και τίποτα ανήθικο στο να αποκοπείς από μια σχέση που θεωρητικά δεν σου έχει κάνει τίποτα κακό. Δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να εισπράξεις κακή συμπεριφορά για να απομακρυνθείς. Απλά ζητάς άλλα πράγματα τα οποία ο μέχρι σήμερα φίλος, ερωτική σχέση, εταιρεία που εργάζεσαι και πάει λέγοντας, δεν μπορούν να στα προσφέρουν. Γιατί; Γιατί έμειναν πίσω για τα δικά σου δεδομένα ή σε μια άλλη μετάφραση, άλλαξαν τα πιστεύω σου και ο τρόπος που βλέπεις τη ζωή ενώ οι υπόλοιποι έμειναν «πιστοί» στο σχέδιο.

Στην αντίπερα όχθη είναι γεγονός πως το να εγκαταλείπεσαι είναι βαρύ, δεν είναι εύκολο φορτίο ειδικά αν δεν ευθύνεσαι (;) και πολύ – έως καθόλου γι’ αυτό. Έχουν υπάρξει φιλίες ετών που πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων για ασήμαντες αφορμές ενώ τα αίτια ήταν πολύ βαθύτερα. Υπάρχει κάτι ακόμα πιο βαρύ και ψυχοφθόρο όμως. Λέγεται άρνηση για εσωστρέφεια. Όλοι αναζητάμε τις ευθύνες κάπου αλλού, στα άστρα ίσως. Όμως είναι φάρμακο. Οι εσωτερικές συζητήσεις είναι γιατρειά. Όχι για να σώσεις κάτι, αλλά να μάθεις το γιατί. Ένα γιατί που θα ανακουφίσει εσένα και μόνο. Στον εαυτό σου μπορείς να πεις την αλήθεια. Δεν υπάρχει λόγος ντροπής. Ανοίξου, μίλησέ του και θα βρεις τους λόγους που εγκαταλείπεις σχέσεις ζωής, αλλά και γιατί σε εγκατέλειψαν οι σχέσεις ζωής.

Άπαντες έχουμε υπάρξει θύτες και θύματα. Η κατακεραύνωση του θύτη δεν έχει καμία ουσία. Υπάρχει ηθικός αυτουργός για όλες τις πράξεις που διέλυσαν δήθεν δυνατούς και αδιάρρηκτους δεσμούς.Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 55 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | pavloualexandros@hotmail.com

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top