Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 66 Προβολές

“Gimme Shelter Film Festival” – Rock n Roll είναι και φαίνεται!

GSFF

GSFF


Οι Δευτέρες είναι αδικημένες μέρες, μέρες όμορφες. Όσο τις μισείς, άλλο τόσο τις αγαπάς γιατί καμία άλλη μέρα της εβδομάδας δεν σου κάνει παρέα για να δεις μια ταινία ή να ακούσεις τις αγαπημένες σου μουσικές καλύτερα από μια Δευτέρα.

Το “Gagarin 205”, συνδυάζοντας αυτά τα δύο μας δίνει τον καλύτερο λόγο για να αλλάξουμε τις καθημερινές μας, παρουσιάζοντας το “Gimme shelter Film Festival”. Ένα φεστιβάλ που συνδυάζει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες μουσικές ταινίες με ειδικά events, ομιλίες, tribute bands και εκπλήξεις.

Αυτή λοιπόν ήταν μια υπέροχη Δευτέρα αφιερωμένη στον David Bowie, που είχε και τρομερή μουσική, και πολύ ενδιαφέρουσα ταινία. Ο χώρος του “Gagarin 205” έχει διαμορφωθεί ειδικά σαν κινηματογράφος με καρέκλες και τραπεζάκια, αλλά πριν την προβολή δεν γινόταν να μην σηκωθούμε αφού μας ξεσήκωσαν οι “Heroes”, η εκπληκτική tribute band που τραγούδησε τραγούδια σταθμούς του Βρετανού καλλιτέχνη. Με άλλα λόγια, το τέλειο ξεκίνημα, αφού η μπάντα μας μετέδωσε τόση ενέργεια που μετά απλά θέλαμε να μπούμε στο μυαλό του Bowie μήπως και κατανοήσουμε όλα αυτά τα μουσικά διαμάντια.

Installation-Shot-of-David-Bowie-is-at-the-VA-is-courtesy-David-Bowie-Archive-c-Victoria-and-Albert-Museum-London4


Ακολούθησε η προβολή του “David Bowie is”, ένα ντοκιμαντέρ για την έκθεση του V&A Museum του Λονδίνου που έσπασε τα ταμεία. Η ταινία μας ξεναγεί στην αφιερωμένη στον David Bowie συλλογή του μουσείου.

Περιλαμβάνει από κοστούμια μέχρι σκίτσα του καλλιτέχνη και μέσα από τα μοναδικά της εκθέματα από την μουσική και όχι μόνο πορεία του Bowie φωτίζει άγνωστες πτυχές του βοηθώντας μας να κατανοήσουμε και τελικά να θαυμάσουμε την δημιουργικότητά του.

Για όλες τις επόμενες Δευτέρες μέχρι τον Δεκέμβριο, από την μεγάλη οθόνη του Gagarin θα περάσουν ταινίες και ντοκιμαντέρ σε πρώτη προβολή, επικεντρωμένες φυσικά στη μουσική. Από pop και rock n roll μέχρι grunge και metal, κανένας μουσικόφιλος δεν θα μείνει ανικανοποίητος.

Μεταξύ άλλων, θα προβληθούν ταινίες για τους Twisted Sisters, Rolling Stones, Jay Hawkins, για την εταιρία – ορόσημο Tower Records, για την ροκ σκηνή της Καλιφόρνια και την ελληνική ροκ σκηνή.

Το “Gimme Shelter Film Festival”, είναι μια ξεχωριστή ενέργεια, που συνδυάζει τις δύο μεγάλες αγάπες του ιδρυτή του “Gagarin 205”, Νίκου Τριανταφυλλίδη, τον κινηματογράφο και τη μουσική. Κλείνοντας αισίως 15 χρόνια από την ίδρυσή του, το αγαπημένο αθηναϊκό stage προσκαλεί κάθε μουσικόφιλο να απολαύσει ταινίες σε πρώτη προβολή που μας μαθαίνουν «ιστορία» και μας ανοίγουν την πόρτα στα παρασκήνια στιγμών που στιγμάτισαν τη μουσική σκηνή. Μην το χάσετε!

Το πρόγραμμα του “Gimme Shelter Film Festival” μπορείτε να το βρείτε στη σελίδα του:
www.gimmeshelterfestival.com

Gimme Shelter Film Festival

 


Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 95 Άρθρα

Γεννήθηκε πριν κάμποσα χρόνια στην Πάτρα, κι από τότε ψάχνει τον τόπο που θα την κρατήσει. Σπούδασε δημοσιογραφία και φωτορεπορτάζ και προσωρινά ζει και εργάζεται στην Αθήνα, συγκατοικώντας με ένα μεγάλο σκύλο. Ξοδεύει την ενέργειά της σε ταξίδια, λογοτεχνία, μελαγχολικές μουσικές, όμορφες ταινίες και καλό φαγητό. Παρ’ ότι εκ φύσεως πεσιμίστρια, πιστεύει πως η ομορφιά της ζωής υπάρχει παντού, και αυτό προσπαθεί να αποτυπώνει με τις φωτογραφίες και τα κείμενά της. http://syn-grafika.blogspot.gr/ http://naliaginger.tumblr.com/

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top