Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 151 Προβολές

Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης, «Όταν ήρθαν για εμένα – Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων»

Otan-irthan-gia-emena

«Μελίνα, τι λόγια είναι αυτά; Δε θα σώσουμε εμείς τον κόσμο!»
«Κάνεις λάθος, μαμά. Εμείς θα τον σώσουμε. Και εμείς!»

Η δεύτερη χρονιά στο Μυστικό Καταφύγιο προμηνύεται συναρπαστική. Η διεύθυνση του σχολείου έχει επιτρέψει τη χρήση του ίντερνετ και, φυσικά, τα περισσότερα παιδιά λιώνουν μπροστά στις οθόνες. Ο Μάρκο και η Μελίνα, πάλι, βιώνουν κάτι πρωτόγνωρο. Φαινομενικά δεν ταιριάζουν καθόλου. Κι όμως, μια αλλόκοτη έλξη τούς φέρνει όλο και πιο κοντά.

Την ίδια ώρα, στον έξω κόσμο έχει ξυπνήσει ένας παλιός εφιάλτης. Μια οργάνωση, με αρχηγό τον μυστηριώδη Πίτερ Κρούγκερ, σπέρνει μεθοδικά ψέματα και μίσος. Προς το παρόν έχει βάλει στο στόχαστρό της πρόσφυγες και ξένους. Άραγε θα αρκεστεί σ’ αυτούς; Το σκοτάδι ολοένα και απλώνεται.Κάποιοι πρέπει να το σταματήσουν.

Όταν ο Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης ήταν μικρός, έλεγε ότι θα γίνει εξερευνητής ή, αν δεν τα κατάφερνε, συγγραφέας. Όταν όμως μεγάλωσε, εργάστηκε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Επίσης δούλεψε σαν συντάκτης σε περιοδικά και ιστοσελίδες και έγραψε σενάρια για ταινίες και βιντεοπαιχνίδια. Τελικά έγινε και συγγραφέας. Του αρέσουν οι ιστορίες με καλό τέλος, αλλά παραδέχεται ότι και οι υπόλοιπες μπορεί να έχουν τη χάρη τους. Έχει γράψει τα έργα Το μυστικό της άτυχης πέστροφας ή η βίβλος της αμφιβολίας (Κέδρος, 2008), Η θαυμαστή περιπέτεια του Φραντζολάκη (Κέδρος, 2009), Μικρόκοσμος (Κέδρος, 2011), τα έξι βιβλία της σειράς «Αταξίες στην τάξη» (Κέδρος, 2011-2017, εκ των οποίων το Παράσταση για κλάματα τιμήθηκε το 2015 με το Βραβείο Καλύτερου Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά του περιοδικού Ο Αναγνώστης), Αλάστρα – Το βιβλίο των δύο κόσμων (Εκδόσεις Πατάκη, 2015) και το πρώτο βιβλίο της σειράς «Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων» με τίτλο ΤοΜυστικό Καταφύγιο (Εκδόσεις Πατάκη, 2017).

«Όταν ήρθαν για εμένα- Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων»


Εκδόσεις Πατάκη

Συγγραφέας: Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Α’ Έκδοση: Δεκέμβριος 2017
Σελίδες: 168
Διαστάσεις: 14×21Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3000 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top