Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 280 Προβολές

«Γιορτές του Οδοντωτού 2017». Εκεί που η φύση κάνει τέχνη!

topos-fb

18118755_420059291691308_1120010996610703197_n


«Εκεί που η φύση κάνει τέχνη, εκεί που η ιστορία βάζει σημάδια και η τεχνολογία κάνει θαύματα, εκεί που ο η ψυχή γαληνεύει, εκεί που ο καλλιτέχνης εμπνέεται, στο φαράγγι του Βουραϊκού, στο Διακοπτό, στα Καλάβρυτα, στη διαδρομή.

Εκεί που πρωτοζωγράφισε ο Γιάννης Σπυρόπουλος, ο παγκόσμια αναγνωρισμένος ζωγράφος, ο «κλασικός της αφαίρεσης».
Εκεί που πρωτοπάτησε στο σχολικό σανίδι ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο «πρίγκιπας του θεάτρου και του κινηματογράφου» μας.
Εκεί που σύγχρονοι καλλιτέχνες αντλούν έμπνευση. Στο φαράγγι.

Να ‘ναι το κελάρυσμα του Βουραϊκού; Να ‘ναι το σφύριγμα του Οδοντωτού;

Γιορτάζουμε την έμπνευση του φαραγγιού με όμορφες εκδηλώσεις για το τραίνο, για το περιβάλλον, για την τέχνη.
Τον Μάη του 2017 στον Βουραϊκό με τον Οδοντωτό».

«Εν συρμώ 2017 – The art train»
13 – 28 Μαΐου 2017

topos-fb


Δεύτερη χρονιά εκδηλώσεων για τον Οδοντωτό Διακοπτού – Καλαβρύτων φέτος. Οι εκδηλώσεις με τίτλο «Εν συρμώ 2017 – The art train» παρουσιάζουν τη μοναδικότητα του Οδοντωτού και της μαγευτικής διαδρομής του ως έργο τέχνης, σε συνδυασμό με την τέχνη της φύσης στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Βουραϊκού και του Εθνικού πάρκου Χελμού-Βουραϊκού.

Για τον σκοπό αυτό φέτος, προσκλήθηκαν φοιτητές-καλλιτέχνες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι θα ταξιδέψουν μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο για να βιώσουν τη μοναδική διαδρομή και τις ομορφιές του Φαραγγιού του Βουραϊκού, θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν έργα τέχνης, τα οποία θα εκτίθενται διαδοχικά κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στους δήμους Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Για τον μήνα Μάιο 2017 έχει σχεδιαστεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ένα μεγάλο πρόγραμμα ειδικών εκπτώσεων για τα εισιτήρια στον Οδοντωτό, προσφέροντας τη δυνατότητα σε δεκάδες σχολεία και μαθητές αλλά και άλλες ομάδες εκδρομέων να απολαύσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι τον ωραιότερο μήνα της άνοιξης.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη συνεισφορά του Οδοντωτού στην ανάπτυξη της περιοχής και τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας των φορέων, καθώς και αφιερώματα σε «δυο φίλους», σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης, που έζησαν και μεγάλωσαν στο Διακοπτό, τον ζωγράφο Γιάννη Σπυρόπουλο και τον ηθοποιό Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Topos-1


Ο θεσμός «Εν συρμώ» συμμετέχει στην κεντρική εορταστική εκδήλωση του Δήμου Καλαβρύτων και του «Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος». Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και στοχεύοντας στην ανάδειξη του ρόλου των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, έχει επιλέξει για το 2017 ως τιμώμενο Μουσείο με παγκόσμιο συμβολισμό το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Δράσεις για το περιβάλλον και τα παιδιά, διαδραστικά παραμύθια για τον Οδοντωτό, ξεναγήσεις στο Μηχανοστάσιο του Οδοντωτού στο Διακοπτό, στο Infocenter Διακοπτού, στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο Σταθμό του Οδοντωτού Καλαβρύτων, μουσικές εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες και κεράσματα, βίντεο-προβολές και άλλα πολλά που ήδη σχεδιάζονται, θα δημιουργήσουν μια εξαιρετική γιορταστική ατμόσφαιρα, που θα μείνει αξέχαστη στους ταξιδιώτες και τους ντόπιους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και το πρόγραμμα των ειδικών εκπτώσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκονται στην σελίδα των εκδηλώσεων www.ensirmo.gr

13344560_255817071448865_5318775861213016975_nΣχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 3819 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES

Back to Top